Η ΔΑΠ χάνει την πρωτιά στους φοιτητές μετά από 35 χρόνια!- Ξανά πρώτη η Πανσπουδαστική!

Η ΔΑΠ χάνει την πρωτιά στους φοιτητές μετά από 35 χρόνια!- Ξανά πρώτη η Πανσπουδαστική!

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΑΠ χάνει την πρωτιά στους φοιτητές μετά από 35 χρόνια!- Ξανά πρώτη η Πανσπουδαστική!

Κόλαφος για την κυβέρνηση τα αποτελέσματα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα!

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για πρώτη φορά από -σχεδόν- 35 χρόνια χάνει την πρώτη θέση! Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η Πανσπουδαστική, η φοιτητική παράταξη με επίκεντρο την ΚΝΕ (ΚΚΕ), γεγονός που δημιουργεί πλέον μια άλλα κατάσταση στα πανεπιστήμια.

Πρώτον, η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποδοκιμάζεται από τους νέους ανθρώπους, κάτι βεβαίως που δεν αμφισβητούν ούτε οι δημοσκοπήσεις!

Δεύτερον, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- είναι πρώτο στην πρόθεση ψήφου στις ηλικίες 18-25 ετών, μεταξύ των φοιτητών «πατώνει», καθώς η σύνδεσή του με τους μαζικούς χώρους έχει υποτιμηθεί όλα αυτά τα χρόνια σε μέγιστο βαθμό. Ανεξήγητα βέβαια, καθώς όλοι και, κυρίως, η λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση» ασκεί κριτική για την συμμετοχή στο κίνημα, αλλά ουδείς δείχνει να το εννοεί πραγματικά! Η δε νεολαία του κόμματος, αν και πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις (πχ στην αστυνομοκρατία που παρατηρείται κατά διαστήματα), μοιάζει αδύναμη να μαζικοποιηθεί, ενώ πολλές φορές δείχνει να εξαντλεί το ρόλο της στις εσωκομματικές φράξιες και συζητήσεις, που αποτελούν πλέον γάγγραινα για την Κουμουνδούρου. Και αυτό, ενώ οι νέοι που την αποτελούν σε προσωπικό επίπεδο δείχνει να έχουν υψηλές δυνατότητες και να είναι πολύ καλοί χαρακτήρες.

Τρίτον, η ΚΝΕ δείχνει να επιβραβεύεται για την ενεργή συμμετοχή που είχε στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, ακόμα και όταν αυτά υπήρξαν κλειστά λόγω της πανδημίας. Όχι με πάρτι ή με… καλλιστεία, όπως συνήθιζε η ΔΑΠ, αλλά με αξιόλογες πρωτοβουλίες. Στο δε ΚΚΕ είναι αρκετά έμπειροι για να μην παραπλανηθούν με το ότι η άνοδος της «Πανσπουδαστικής» αυτομάτως συνεπάγεται και εκλογική αντιστοίχιση στη νέα γενιά. Οπωσδήποτε, όμως, δείχνει μια σημαντική ενδυνάμωση της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέταρτον, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά κρατάει ισχυρές δυνάμεις, γεγονός που δείχνει το πόσο ανήσυχο είναι ένα τμήμα της νέας γενιάς της χώρας μας.

Πέμπτον, το ποσοστό της ΠΑΣΠ είναι επίσης αξιοσημείωτο.

ΥΓ1: Κάνει φοβερή -και, συνάμα, πολύ αρνητική- εντύπωση πως η ΔΑΠ (και μαζί της η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ) επιμένουν πως είναι πρώτη δύναμη, όταν αυτό δεν προκύπτει από πουθενά! Κρίμα!

ΥΓ2: Περιμένουμε το σύνολο των αποτελεσμάτων για νεότερες, αν χρειαστούν, εκτιμήσεις.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida