Εξοικονομώ: Δύο νέα προγράμματα από τον Απρίλιο

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εξοικονομώ: Δύο νέα προγράμματα από τον Απρίλιο

Εξοικονομώ: Δύο νέα προγράμματα από τον Απρίλιο


Έρχονται δύο νέα προγράμματα  Εξοικονομώ. «Τον επόμενο μήνα εκκινούμε δύο προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης. Γιατί είναι αυτονόητο ότι η πιο φθηνή και η πιο καθαρή ενέργεια είναι αυτή που εξοικονομούμε και δεν καταναλώνουμε. Τα προγράμματα αυτά είναι το “Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους” και ” το νέο Εξοικονομώ 2023 »  σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Ποια προγράμματα του ΥΠΕΝ  τρέχουν για την εξοικονόμηση ρεύματος

Ο κ. Σκρέκας μίλησε και για τα προγράμματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  που αφορούν στην εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ρεύματος και που “τρέχουν”  αυτή την περίοδο.

«Πριν από λίγες ημέρες βάλαμε σε φάση υλοποίησης δύο σπουδαία προγράμματα που εκμεταλλεύονται το άπλετο ηλιακό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας. Αυτό προς όφελος των πολιτών. Το πρώτο πρόγραμμα ονομάζεται “Ανακυκλώνω -Αλλάζω Θερμοσίφωνα” ύψους 100 εκατ. ευρώ από το οποίο θα επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον  120 χιλ. νοικοκυριά. Υπολογίζεται πως η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού θα μειωθεί κατά περίπου 65%. To δεύτερο είναι το πρόγραμμα “Φωτοβολταϊκά στη στέγη” ύψους 200 εκατ. ευρώ. Με σημαντικές επιδοτήσεις που φθάνουν το 75% για τα νοικοκυριά και το 60% για τους αγρότες η εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ρεύματος μπορεί να φθάσει και τα 3000 ευρώ ετησίως .”

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...