Εργαζόμενοι δήμων: Στο ΣτΕ για την 3Κ (έγγραφα)

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Εργαζόμενοι δήμων: Στο ΣτΕ για την 3Κ (έγγραφα)

Την ακύρωση της διάταξης με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε μετάταξη, απόσπαση, μετακίνηση των εργαζομένων της 3Κ για μία εφταετία, όταν για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ ισχύει η διετία, ζητά με προσφυγή του στο ΣτΕ, το «Πανελλαδικό Σωματείο ΟΤΑ’, «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ».

Συγκεκριμένα, με την προσφυγή στον ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο το Σωματείο ζητά να ακυρωθεί σχετική εφαρμοστική του άρθρου 24 του Ν. 4674/2020, εγκύκλιος για την κινητικότητα, σύμφωνα με την οποία: «Υπάλληλοι που διορίστηκαν ή προσλήφθηκαν σύμφωνα με την ειδική διαδικασία του άρθρου 24του ν. 4479/2017, σε θέσεις υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α` βαθμού και των Ν.Π.Ι.Δ. που υπάγονται σε αυτούς, δεν αποσπώνται, μετακινούνται ή μετατάσσονται, εάν δεν παρέλθουν επτά (7) τουλάχιστον έτη από τον διορισμό ή την πρόσληψή τους. Εξαιρούνται οι αποσπάσεις για λόγους υγείας και συνυπηρέτησης, καθώς και οι αμοιβαίες 4μετατάξεις, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 7 και το άρθρο 10του ν. 4440/2016. Το παρόν άρθρο καταλαμβάνει και υπαλλήλους που διορίστηκαν ή προσλήφθηκαν σύμφωνα με την υπ` αρ. 3Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ».

Με την συγκεκριμένη νομική διαδικασία, εφόσον, η αίτηση γίνει δεκτή από το ΣτΕ, θα ακυρωθεί στην πράξη η διάταξη για την επταετία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ:

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εργαζόμενοι δήμων: Στο ΣτΕ για την 3Κ (έγγραφα)Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εργαζόμενοι δήμων: Στο ΣτΕ για την 3Κ (έγγραφα) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εργαζόμενοι δήμων: Στο ΣτΕ για την 3Κ (έγγραφα) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εργαζόμενοι δήμων: Στο ΣτΕ για την 3Κ (έγγραφα) Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Εργαζόμενοι δήμων: Στο ΣτΕ για την 3Κ (έγγραφα)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...