Επιδότηση βενζίνης: Ανοίγει η πλατφόρμα - Οι δύο πιθανές ημερομηνίες

Επιδότηση βενζίνης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δύο πιθανές ημερομηνίες

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Επιδότηση βενζίνης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Οι δύο πιθανές ημερομηνίες
Τις δύο πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση της βενζίνης και του πετρελαίου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας η επιδότηση βενζίνης και πετρελαίου για τους φορολογούμενους, η πλατφόρμα για την χορήγηση της οποία αναμένεται να ανοίξει τις προσεχείς ημέρες.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως η πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων θα ανοίξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου έδωσε σήμερα το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμά της κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οι δύο ημερομηνίες για την πλατφόρμα

Όπως είπε οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν την αίτηση στην ειδική πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων:

 • είτε στα τέλη αυτή της εβδομάδας
 • είτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα και αν δεν υπάρξουν ανατροπές στον σχεδιασμό της κυβέρνησης η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι και τις 13 με 14 Απριλίου.

Ο κ. Οικονόμου άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο και νέων μέτρων στήριξης αν χρειαστεί. Είπε χαρακτηριστικά, «ακόμα τα μέτρα του Απριλίου δεν έχουν εφαρμοστεί. Όπως έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός έχουμε εφεδρείες και θα είμαστε στο πλευρό των ευάλωτων εξαντλώντας κάθε μέτρο και κάθε εργαλείο».

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα καυσίμων ανέρχεται σε 13 ευρώ τον μήνα για το τρίμηνο Απριλίος – Μάιος – Ιούνιος και όσοι δικαιούχοι εξαργυρώσουν το «κουπόνι» μέσω της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που θα έχουν στο κινητό τους, θα πάρουν έξτρα έκπτωση 5 ευρώ! Όσοι δεν διαθέτουν smartphone θα λάβουν έως και 50 ευρώ στην τράπεζά τους.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια για το επίδομα

Προβλέπεται οικονομική διευκόλυνση σε κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης για τους μήνες Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος

Αναλυτικά τα ποσά των επιδομάτων για βενζίνη και πετρέλαιο:

 • 50 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
 • 40 ευρώ για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα
 • 35 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας
 • 30 ευρώ για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ποιοι παίρνουν 5 ευρώ έξτρα – Πότε λήγει το κουπόνι

Όσοι επιλέξουν να κατεβάσουν την κάρτα καυσίμων στο «έξυπνο κινητ»ό τους και δεν πιστωθεί το ποσό στον λογαριασμό τους έχουν ένα μπόνους 5 ευρώ.

Η «παγίδα» εδώ είανι πως έχει ημερομηνία λήξης η χρήση της.

Μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας η κάρτα καταργείται και το ποσόν της έκπτωσης που απέμενε δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Πώς κάνετε αίτηση στο gov.gr για επιδότηση καυσίμων

Το επίδομα βενζίνης θα πιστωθεί όταν ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις μέσω ειδικής εφαρμογής του gov.gr:

 • σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτόν από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό οργανισμό
 • σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του δικαιούχου

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet, θα εισέρχεται στην εφαρμογή και θα αιτείται είτε την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του ανωτέρω χρηματικού ποσού σε αυτήν, είτε την πίστωση στον τραπεζικό του λογαριασμό.

 • διεύθυνση email
 • αριθμός κινητού τηλεφώνου
 • αριθμός προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.