Είναι επίσημο – Το WRC επιστρέφει στην Ελλάδα το 2021

Είναι επίσημο – Το WRC επιστρέφει στην Ελλάδα το 2021

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΛΛΑΔΑ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έπειτα από 8 χρόνια απουσίας, η χώρα μας θα φιλοξενήσει αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Το Ακρόπολις επιστρέφει στον κορυφαίο θεσμό και οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τους καλύτερους οδηγούς ράλι του κόσμου, να μάχονται στις σκληρότερες χωμάτινες διαδρομές.

imageΤο νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ακρόπολις θα γραφτεί το φετινό φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου του 2021. Η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον WRC Promoter, με τη χώρα μας να είναι πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, στην επίσημη σελίδα του WRC, πρώτο θέμα είναι η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο φετινό καλεντάρι.

Για τη διοργάνωση του εθνικού μας αγώνα έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, με σημαντικές Στις 9-12 Σεπτεμβρίου ο αγώνας στην Ελλάδα προσωπικότητες από τον χώρο του αυτοκινήτου, η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του. Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το Ράλι Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας αυτό της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής.

 

Στη «γη των θεών»

image

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε περήφανος για την επιστροφή του Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αναφέρθηκαν με κολακευτικά σχόλια ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt και ο CEO του WRC Promoter, Jona Siebel.

«Το Ράλι Ακρόπολις δεν χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη «γη των Θεών». Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες imageαναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση», δήλωσε ο Jean Todt.

Από την πλευρά, ο Jona Siebel, είπε: «Το Ράλι Ακρόπολις αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του WRC και εκτιμούμε την τεράστια δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης να το επαναφέρει στον κορυφαίο θεσμό αγώνων. Καλώς ορίσατε! Είμαστε βέβαιοι πως ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σύγχρονο Ράλι Ακρόπολις, αυτός ο αγώνας με την τόσο μεγάλη κληρονομιά θα φέρει και πάλι τους αγωνιζόμενους αντιμέτωπους με τις σκληρότερες συνθήκες».

zougla.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο