Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 698 189 3715
  • info@eordaialive.com
Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek volteros butterflys ptolemaida
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης > Blog > ΕΛΛΑΔΑ > ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους
ΕΛΛΑΔΑΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους

Eordaialive Team
20/06/2025
Δεν υπάρχουν Σχόλια
3λ ανάγνωσης
Κοινοποιήστε
Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !
ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους
Κοινοποιήστε

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων στο μητρώο της  ΔΥΠΑ τον Μάιο του 2025 ήταν σε 741.006 άτομα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Υπηρεσία.

tomiro

Παράλληλα επισημαίνεται πως καταγράφηκε μια μείωση κατά 53.746 άτομα (-6,8%) ως προς αυτό τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα  του 2024 και μείωση κατά 70.318 άτομα (-8,7%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο του 2025

Επιπλέον, ο αριθμός των επιδοτούμενων για τον μήνα Μάϊο 2025 ανήλθε σε 126.733 άτομα καταγράφοντας αύξηση κατά 45.278 άτομα (55,6%) σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους Μάϊο 2024 και μείωση κατά 29.323 άτομα (18,8%) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο 2025.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας της ΔΥΠΑ, από το σύνολο των 741.006 ατόμων, 429.323 άτομα (ποσοστό 57,9%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 311.683 (ποσοστό 45,1%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Οι άνδρες ανήλθαν σε 247.266 άτομα (ποσοστό 33,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 493.740 άτομα (ποσοστό 66,6%).

Η ηλικιακή κατηγορία 30-44 ετών συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων μεταξύ των ηλικιακών κατηγοριών, ο οποίος ανήλθε σε 223.920 άτομα (ποσοστό 30,2%).

Το εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων μεταξύ των εκπαιδευτικών επιπέδων, ο οποίος ανήλθε σε 352.335 άτομα (ποσοστό 47,5%).

Οι περιφέρειες

Μεταξύ των Περιφερειών της Χώρας η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων ο οποίος ανέρχεται σε 253.657 άτομα (ποσοστό 34,2%) και 151.142 άτομα (ποσοστό 20,4%) αντίστοιχα.

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, για τον μήνα Μάιο 2025, (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 126.733 άτομα, από τα οποία οι 104.933 (ποσοστό 82,8%) είναι κοινοί άνεργοι και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων ανέργων και οι 21.800 (ποσοστό 17,2%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων. Οι άνδρες ανέρχονται σε 55.666 (ποσοστό 43,9%) και οι γυναίκες σε 71.067 (ποσοστό 56,1%).

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων 99.991 (ποσοστό 78,9%) είναι κοινοί, 2.587 (ποσοστό 2,0%) είναι οικοδόμοι, 21.800 (ποσοστό 17,2%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, 1.942 (ποσοστό 1,5%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 338 (ποσοστό 0,3%) είναι εκπαιδευτικοί και 75 (ποσοστό 0,1%) είναι λοιποί.

 

 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 1: ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους

 

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΔΥΠΑ: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τους άνεργους

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
metavash ae
a close-up of a fruit
aioliki vermiou
radiokapsoura.gr
drone
nikou sidiroupouloy
radio melodia
delikostas antallaktola
ioardanidis
laika se matsore
Δακτυλογραφήσεις
Συνεχίζονται οι Ενέργειες Κατάσβεσης στη ΖΕΠ Κοζάνης - Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή (εικόνες)
ΚΟΖΑΝΗΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι Ενέργειες Κατάσβεσης στη ΖΕΠ Κοζάνης – Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή (εικόνες)

1λ ανάγνωσης
Φωτιά τώρα στην Κοζάνη κοντά στην Πανεπιστημιούπολη – Εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο – Μήνυμα από το 112 (βίντεο)
ΚΟΖΑΝΗΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά τώρα στην Κοζάνη κοντά στην Πανεπιστημιούπολη – Εκκενώθηκε το Πανεπιστήμιο – Μήνυμα από το 112 (βίντεο)

1λ ανάγνωσης
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους » Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 τροχονομικοί έλεγχοι  σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας - Το κράνος δεν είναι επιλογή… είναι ανάγκη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους » Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 τροχονομικοί έλεγχοι  σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας – Το κράνος δεν είναι επιλογή… είναι ανάγκη

2λ ανάγνωσης
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ - Οι οικοδόμοι δεν είναι αναλώσιμοι – Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα για την προστασία μας από τον καύσωνα.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ – Οι οικοδόμοι δεν είναι αναλώσιμοι – Να παρθούν ΤΩΡΑ μέτρα για την προστασία μας από τον καύσωνα.

2λ ανάγνωσης

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Νέα & Ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, ptolemaida, kozani, eordaia Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία

Eordaialive logo
Facebook-f X-twitter Instagram Youtube
Χρήσιμα
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Καταγγελίες Αναγνωστών
Επικοινωνία
  • info@eordaialive.com
  • +30 698 189 3715
Δημοφιλής Κατηγορίες
  • Τοπικές Ειδήσεις
  • Θέσεις Εργασίας

Eordaialive.com 2025 © All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?