Από τον Μάρτιο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Που αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους

Eordaialive Team
1λ ανάγνωσης
Από τον Μάρτιο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» - Που αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους

Από τον Μάρτιο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Που αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας από νέους


 

Δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες στο ΦΕΚ ο νόμος 5.600, ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη δύο εκ των προγραμμάτων που περιλαμβάνονται στη στρατηγική πολιτική για τη στέγαση. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Κάλυψη”, το οποίο αφορά την ενοικίαση σπιτιών από ιδιώτες και το πρόγραμμα “Σπίτι μου” για χορήγηση χαμηλότοκων δανείων σε νέους.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ειδικότερα, για το πρόγραμμα της χορήγησης των χαμηλότοκων δανείων, περιμένουμε εντός των ημερών να εξειδικευτούν οι αποφάσεις και μετά να ακολουθήσει η πρόσκληση προς τις τράπεζες και οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων να ξεκινήσουν τον Μάρτιο.

Αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας έως 150 τετραγωνικών μέτρων με παλαιότητα τουλάχιστον δεκαπενταετίας και αξία έως 200.000 ευρώ. Ωφελούμενοι θα είναι νέοι και νέα ζευγάρια 25 έως 39 ετών με ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ, καθώς θα τηρηθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης.

Θα χορηγείται ως δάνειο το 90% της αξίας και το κράτος θα επιδοτεί τα τρία τέταρτα του επιτοκίου. Σύμφωνα με την φοροτεχνικό, Αθανασία Στολάκη, εάν το επιτόκιο είναι 4%, ο δανειολήπτης θα πληρώνει το 1%. Μάλιστα για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους το δάνειο θα είναι άτοκο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!