Ανακοινώσεις Πλεύρη για τον «οδικό χάρτη» χαλάρωσης των μέτρων -Τι αλλάζει

Ανακοινώσεις Πλεύρη για τον «οδικό χάρτη» χαλάρωσης των μέτρων -Τι αλλάζει

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΥΓΕΙΑ

Ανακοινώσεις Πλεύρη για τον «οδικό χάρτη» χαλάρωσης των μέτρων -Τι αλλάζει

 

Τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει σε άρση των περιορισμών που ισχύουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, θα ανακοινώσει στις 11.00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ ότι στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και πως η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους.

«Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση των μέτρων θα γίνει από 2 Μαϊου και σταδιακά, ενώ σχετική αξιολόγηση και επανεξέταση θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Αναμένεται να καταργηθεί η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε καταστήματα και εστίαση ενώ δεν φαίνεται να φεύγει η αυστηρή σύσταση για τη χρήση μάσκας.

Από την Πρωτομαγιά και μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, άλλα βασικά μέτρα που μας προστάτευαν μέχρι σήμερα, όπως είναι οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι σε κάποιες ομάδες του πληθυσμού, όπως πχ στους μαθητές και τους εργαζόμενους, θα ανασταλούν και θα επανεξεταστούν τέλος Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές θα επανέλθουν με self test κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα τα κρούσματα από τις διακοπές του Πάσχα, όμως αυτό το test ενδέχεται να είναι και το τελευταίο της σχολικής χρονιάς.

Το μέτρο ενδέχεται θα καταργηθεί και θα επανέλθει μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.