Αναδρομικά έως και… 18 μηνών σε ιδιοκτήτες ακινήτων – Για ποιους εκμισθωτές ήρθε η ώρα της πληρωμής

Αναδρομικά έως και... 18 μηνών σε ιδιοκτήτες ακινήτων - Για ποιους εκμισθωτές ήρθε η ώρα της πληρωμής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αναδρομικά έως και… 18 μηνών σε ιδιοκτήτες ακινήτων – Για ποιους εκμισθωτές ήρθε η ώρα της πληρωμής

Εν αναμονή των αποζημιώσεων τους βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων: Μέσα στις επόμενες ημέρες υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει η καταβολή των ενισχύσεων που αφορούν σε εκμισθωτές, οι οποίοι περιμένουν ως και 18 μήνες για να λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν. Τα ποσά αυτά θα τους χορηγηθούν αναδρομικά, καθώς όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα των πληρωμών έπειτα από μια μακρά διαδικασία υποβολής των σχετικών δηλώσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ώρα πληρωμών για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων: Έπειτα από πολύμηνη αναμονή και αφού ολοκληρώθηκε μια σειρά από απαραίτητες διαδικασίες υποβολής δηλώσεων Covid και διορθώσεων παλαιότερων λαθών, έρχεται και η πολυαναμενόμενη εξόφληση των σχετικών αποζημιώσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Χρήματα στον λογαριασμό τους αναμένεται να δουν όσοι είχαν εντοπίσει λάθη στις αιτήσεις τους και προχώρησαν σε διόρθωση των αιτήσεων τους. Για αυτές τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι περιμένουν αναδρομικά έως και 18 μηνών. Ακόμη τις αποζημιώσεις τους θα λάβουν και όσοι ολοκλήρωσαν την δήλωση Covid για τα μειωμένα του Ιουλίου.

Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Άλλες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων που θα πρέπει να δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, είναι:

 • Εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων υπέβαλαν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Σε όσους είχαν υποβάλει ήδη «Δηλώσεις COVID», η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.
 • Εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020 και υπέβαλαν τη δήλωση τους έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Επίσης αποζημιώσεις θα λάβουν και όσοι:

 • Ανήκουν σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι μετά και υπέβαλαν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.
 • είχαν υποβάλλει δηλώσεις COVID ή και πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, για Ιανουάριο μέχρι και Μάιο 2021, από εκμισθωτές – υπεκμισθωτές ακινήτων.
 • είχαν υποβάλει δηλώσεις COVID για τους μήνες Μάρτιο μέχρι και Δεκέμβριο του 2020, από εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων που δεν είχαν υποβάλει ως τότε δήλωση.

  253175 db717f2c80 a7bdec28d7244204

Τι πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Να σημειωθεί πως για τα μηδενικά ενοίκια οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν με το 80% του μισθώματος ενώ τα νομικά πρόσωπα θα λάβουν το 60% του ενοικίου. Οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί.

Όπως και να έχει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να λάβουν την αποζημίωση «κουρεμένου» ενοικίου θα πρέπει:

 • Να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του Taxisnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.
 • Να έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.
  253175 309ed9c603 a2ea82481e3373d9

  «Θολό» το τοπίο για τον μήνα Αύγουστο

«Θολό» πάντως παραμένει μέχρι και σήμερα το τοπίο για τον μήνα Αύγουστο, στοιχείο που έχει προκαλέσει προστριβές μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών ακινήτων: Και αυτό γιατί έως σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν κάποιες επιχειρήσεις είχαν δικαίωμα σε απαλλαγή από το ενοίκιο, ούτε βεβαίως έχει γνωστοποιηθεί κάποια λίστα με σχετικούς ΚΑΔ για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού!

Αν και η λίστα με τους δικαιούχους απαλλαγής ενοικίου είχε περιοριστεί στα… απολύτως απαραίτητα τον Ιούλιο, εντούτοις υπήρξαν επιχειρήσεις που διεκδίκησαν και πέτυχαν να μην πληρώσουν το μίσθωμα που τους αναλογούσε για τον μήνα Αύγουστο: Κάτι όμως που συνέβη χωρίς την επίσημη «βούλα» του κράτους, αφού ως τώρα δεν έχουν καθοριστεί ΚΑΔ απαλλαγής από το μίσθωμα.

Αυτό το είχε επισημάνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η απόφαση για τους ΚΑΔ του μηνός Αυγούστου 2021, πράγμα που δημιουργεί συναλλακτική αβεβαιότητα αλλά και προστριβές μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών που αρνούνται προκαταβολικά να καταβάλουν τα μισθώματα, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν και για αυτούς ισχύει μείωση του ενοικίου του Αυγούστου».

Με άλλα λόγια, με τα σημερινά δεδομένα και εφόσον το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδόσει λίστα με ΚΑΔ που να έχουν δικαίωμα σε απαλλαγή ενοικίου για τον μήνα Αύγουστο, ούτε έχει προχωρήσει σε κάποια άλλη διαφορετική ενημέρωση, αυτό πρακτικά σημαίνει πως ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού πρέπει να πληρώσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ το ενοίκιό τους!

Δείτε Επίσης

Συνελήφθη η 16χρονη που έσβησε τσιγάρο στο μάτι συμμαθήτριάς της
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η 16χρονη που έσβησε τσιγάρο στο μάτι συμμαθήτριάς της

Η 16χρονη που δέχθηκε την επίθεση, μαζί με τη μητέρα της, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και κατέθεσαν μήνυση Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, το πρωί της Τρίτης

Διαβάστε περισσότερα »
Παράταση για την απογραφή – Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση για την απογραφή – Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Παράταση για την απογραφή – Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ Παράταση για την απογραφή του πληθυσμού ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Όπως αναφέρει σε tweet της η Αρχή, παρατείνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και

Διαβάστε περισσότερα »
Οργή στο Twitter για το πορνό στο Big Brother -Ζητούν να «πέσουν κεφάλια» στον ΣΚΑΪ - Η ανακοίνωση του σταθμού
ΕΛΛΑΔΑ

Οργή στο Twitter για το πορνό στο Big Brother -Ζητούν να «πέσουν κεφάλια» στον ΣΚΑΪ – Η ανακοίνωση του σταθμού

Οργή στο Twitter για το πορνό στο Big Brother -Ζητούν να «πέσουν κεφάλια» στον ΣΚΑΪ – Η ανακοίνωση του σταθμού Το τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στα social media κατά

Διαβάστε περισσότερα »
Συγκλονίζει η ιστορία της Νεκταρίας που πέθανε στα 16 της – Χάρισε ζωή με τα όργανά της
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η ιστορία της Νεκταρίας που πέθανε στα 16 της – Χάρισε ζωή με τα όργανά της

Συγκλονίζει η ιστορία της Νεκταρίας που πέθανε στα 16 της – Χάρισε ζωή με τα όργανά της Το 16χρονο κορίτσι έμεινε εγκεφαλικά νεκρό Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν που βιώνει

Διαβάστε περισσότερα »
Ελαφρύνσεις στη φορολόγηση εισοδημάτων από ακίνητα - Τι εξετάζεται
ΕΛΛΑΔΑ

Ελαφρύνσεις στη φορολόγηση εισοδημάτων από ακίνητα – Τι εξετάζεται

Ελαφρύνσεις στη φορολόγηση εισοδημάτων από ακίνητα – Τι εξετάζεται   Στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκεται από το 2022 η μείωση της φορολογίας των εισοδημάτων από τα ακίνητα καθώς οι συντελεστές φθάνουν το 45% και

Διαβάστε περισσότερα »
Έρχονται οι εφαρμογές για το άυλο διαζύγιο και τις μεταβιβάσεις ακινήτων - Οι νέες υπηρεσίες που θα "εισβάλουν" στη ζωή μας
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται οι εφαρμογές για το άυλο διαζύγιο και τις μεταβιβάσεις ακινήτων – Οι νέες υπηρεσίες που θα “εισβάλουν” στη ζωή μας

Έρχονται οι εφαρμογές για το άυλο διαζύγιο και τις μεταβιβάσεις ακινήτων – Οι νέες υπηρεσίες που θα “εισβάλουν” στη ζωή μας   Έτοιμες εφαρμογές που αναμένεται να υλοποιηθούν στις επόμενες εβδομάδες έχει

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida