Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Σήμερα η εκδήλωση στην Κοζάνη για την “Συμφωνία των Πρεσπών”

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Συμμετέχουν ως ομιλητές, αξιόλογοι επιστήμονες αναγνωρισμένοι απο την διεθνή επιστημονική κοινότητα στο αντικειμενό τους και έγκριτοι επαγγελματίες με εξειδικευμένη γνώση των Βαλκανίων.

Θα μιλήσουν οι:

– Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ

– Ιωάννης Αρμακόλας Επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ και υπεύθυνος του ΕΛΙΑΜΕΠ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη

– Σταύρος Τζίμας Δημοσιογράφος Συγγραφέας, διευθυντής στο γραφείο Βόρειας Ελλάδας της εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Την συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος του vetonews.gr Σπύρος Κουταβάς

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το πιο πολυσυζητημένο θέμα των τελευταίων 4 μηνών και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των πολιτών σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ αλλά και το ενδιαφέρον της Διεθνούς Κοινότητας.

Επίσης, «Η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι το θέμα που συζητείται και αναλύεται με ενδιαφέρον σε όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα που «θεραπεύουν» αντικείμενα γύρω από τις Διεθνείς σχέσεις,  θέματα Γεωστρατηγικής πολιτικής και ανάλυσης συστημάτων διεθνών σχέσεων. Με αφορμή την θετική πρωτη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ οι εξελίξεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Οι προσκεκλημένοι επιστήμονες Νίκος Μαραντζίδης και Ιωάννης Αρμακόλας εξαιτίας του αντικειμένου που «θεραπεύουν» στα πανεπιστήμιά τους, έχουν γνώση της Βαλκανικής ιστορίας, της πολιτικής  και ζητημάτων που άπτονται των διεθνών σχέσεων. Επίσης διαθέτουν σπουδαίο ερευνητικό και επιστημονικό έργο.

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Τζίμας είναι ο περισσότερο γνωστός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γειτονικές χώρες Αλβανία, ΠΓΔΜ, Σερβία, από τις δημοσιογραφικές του έρευνες και συνεντεύξεις που έχει κάνει με τους Ιστορικούς ηγέτες, πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς των παραπάνω χωρών της Βαλκανικής.

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida