Κωτσιδης Στέφανος

Mία συναυλία για τον Αντώνη !

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 

45

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Ο Αντώνης είναι 35χρονών από την Κοζάνη, πάσχει από διαβήτη και είναι ινσουλινο-εξαρτώμενος, ενώ έχει χάσει την όραση του από το αριστερό του μάτι από διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Με ποσοστό βαριάς αναπηρίας 74%, σήμερα βρίσκεται σε μία τραγική κατάσταση κινδυνεύοντας να χάσει και το πόδι του, λαμβάνοντας από την πρόνοια επίδομα βαριάς αναπηρίας 313 ευρώ το μήνα, όπου τα περισσότερα πηγαίνουν στις θεραπείες του.

Ζει σε ένα παλιό σπίτι, όπου δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα και αυτό αποτελεί κίνδυνο να του το κόψουν, όπως συνέβη πολλές φορές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι θεραπείες που παίρνει ο ίδιος, οι οποίες συντηρούνται σε ψυγείο. Μοναδικός άνθρωπος που τον φροντίζει είναι η αδερφή του, του ενώ οι γονείς έχουν φύγει από τη ζωή αφήνοντάς τους χρέη, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Έπειτα από επικοινωνία της αδερφής του Αντώνη με το KOZANILIFE.GR, μας ζήτησε απεγνωσμένα να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε έναν συμπολίτη μας, που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.

«Βρίσκομαι σε απόγνωση, πιστέψτε με, κανείς δεν θέλει να φτάσει στο σημείο να ζητήσει» είναι οι πρώτες κουβέντες που μας μεταφέρει.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, το KOZANILIFE.GR βρέθηκε στο σπίτι του 35χρονου Αντώνη, αποδεχόμενοι την πρόσκληση των οικείων του για να δούμε από κοντά το πρόβλημα του νεαρού συμπολίτη μας.

Ο Αντώνης μας υποδέχτηκε με ένα ζεστό χαμόγελο, λες και του χαρίσαμε τον κόσμο όλο… Ένας άνθρωπος που το μόνο που του λείπει, όπως μας είπε, είναι η υγεία του.

«Θέλω να τρέξω… να πάρω φόρα και τρέξω«, μου είπε, να ζηλεύει κανείς μία ρουτίνα που περπατάς και τρέχεις.

Ο Αντώνης έχει γεμίσει στο σώμα του πληγές από το ζάχαρο και όμως χαμογελάει…

«Κάθε φορά που μου χτυπάνε την πόρτα για το ρεύμα, τρέμω, στεναχωριέμαι… Μακάρι να μπορούσα να δουλέψω να τους τα ξεχρεώσω».

Ένα παράδειγμα ζωής, σ’ένα νήμα που εμείς οι άλλοι είμαστε θεατές, ο Αντώνης δίνει τη δική του μάχη, χωρίς εμάς, μόνος σ’ένα σπίτι μισορημαγμένο.

Υποσχεθήκαμε να τον βοηθήσουμε, εννοώντας πάντα ότι το KOZANILIFE.GR, ειναι οι αναγνώστες του…

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ, έχει φτάσει στις 7.500 ευρώ, λόγω του ότι αδυνατούν να τον πληρώσουν, ενώ για να μπορέσει να ζεσταθεί το χειμώνα χρησιμοποιεί θερμαντικά σώματα ρεύματος, μιας και στην περιοχή όπου μένουν, δεν έχουν συνδέσει την τηλεθέρμανση πάλι για οικονομικούς λόγους.

Τι λέει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το KOZANILIFE.GR επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Γιαννακίδη, όπου μας είπε: «Δεν τη γνωρίζω την περίπτωση, βλέπουμε πολλές περιπτώσεις, αν ισχύει, να κινητοποιηθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Όντως, έπειτα από κάποια λεπτά, ο κ. Γιαννακίδης μας μεταφέρει ότι «Θα γίνει εισήγηση στις κοινωνικές υπηρεσίες να δούμε τι λύση μπορούμε να δώσουμε». Έπειτα από την παρέμβαση αυτή, μας κάλεσε η Πρόεδρος των κοινωνικών λειτουργών κα. Βαβλιάρα, αλλά και από τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας η κα. Τσαμπούρη. Σε κοινό παρανομαστή καταλήξαμε, ότι και αυτοί σαν ειδικοί αναγνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος και εμείς από μέρους μας θα κινηθούμε με κοινό στόχο, να βοηθήσουμε αυτόν τον άνθρωπο.

Ο Δήμος Κοζάνης και η Δ.Ε.Η.

Η κοινωνική λειτουργός του Δήμου Κοζάνης κ. Άννα Παναγούλια, έπειτα από επικοινωνία που είχαμε μαζί της, επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και συμπλήρωσε:«Είναι μία καλή ενέργεια από μέρους σας αν μπορέσουμε και τους βοηθήσουμε, τουλάχιστον να φύγει το βάρος της ΔΕΗ και να μην έχουν κάθε μέρα το άγχος αν θα τους κόψουν το ρεύμα».

Η Δ.Ε.Η. προς το παρόν όπως μας λέει η αδερφή του, κάνει ότι μπορεί για να μην τον αφήσουν χωρίς ρεύμα, όμως αυτό δεν ξέρουν για πόσο μπορεί να συνεχιστεί. Η ίδια είναι άνεργη και δεν μπορεί να βοηθήσει τον αδερφό της.

Τι λέει ο Αντώνης και η αδερφή του

«Στη συνάντηση που είχα με τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη μου είπε: «Φυσικά και θα βοηθήσουμε είναι υποχρέωσή μας» και με παρέπεμψε στον κ. Γιαννακίδη. Ο κ.Γιαννακίδης μου απάντησε: «Για λεφτά συζητάμε… δεν υπάρχουν λεφτά, πηγαίνετε να κάνετε έναν διακανονισμό στη Δ.Ε.Η». Αν έκανε καμιά τρέλα ο αδερφός μου, όπως πολλές φορές μου είπε, θα τους θεωρούσα υπεύθυνους».

Ο διακανονισμός στη Δ.Ε.Η., δεν μπορεί να γίνει αν το ποσό υπερβαίνει το ποσό των 5.000, ενώ για τον διακανονισμό χρειάζεται κάποια προκαταβολή του οφειλόμενου ποσού.

«Ο Δήμος Κοζάνης μας βοηθάει πάρα πολύ και οι κοινωνικοί λειτουργοί αλλά και με τρόφιμα», μας μεταφέρει η αδερφή του. Η πρόνοια δίνει στον Αντώνη 313ευρώ το μήνα, όπου τα περισσότερα πηγαίνουν στην αγωγή που παίρνει για την πάθησή του.

«Ευτυχώς, στο φαρμακείο που πηγαίνουμε έχουν κατανόηση οι άνθρωποι και μας διευκολύνουν στον τρόπο πληρωμής», συμπλήρωσε η αδερφή του.

Αυτό που ζητάει η αδερφή του, είναι να μπορέσει να κάνει τον διακανονισμό στη ΔΕΗ και να μπορέσουν να μαζευτούν χρήματα για να μπορούν να το διαχειριστούν και να μην έχουν τον φόβο ότι, ανά πάσα στιγμή, θα μείνουν χωρίς ρεύμα.

Από σήμερα, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό της ΔΕΗ του 35χρονου Αντώνη, σε οποιαδήποτε τράπεζα, είτε ηλεκτρονικά.

Ο κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής της ΔΕΗ είναι: 827003229021 στο όνομα Γκιούρκας Αντώνης του Αθανασίου.

Οι ασθένειες δεν επιλέγουν συγκεκριμένους ανθρώπους, δυνητικά ο καθένας μας θα μπορούσε να χρειάζεται βοήθεια σήμερα.

Α.Ζ. για το KOZANILIFE.GR

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.