Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στο σωματείο «Σπάρτακος»

6λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στο σωματείο «Σπάρτακος»

Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ Α.Ε. «Σπάρτακος», επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Μαΐου, η υποψήφια δήμαρχος Εορδαίας Αθηνά Τερζοπούλου, με υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «Δημιουργούμε Μαζί!». Εκεί είχε ενημερωτική συνάντηση με το προεδρείο και μέλη του συνδικάτου.
Το λόγο πήρε ο πρόεδρος του σωματείου Μόσχος Μόσχου, ο οποίος καλωσόρισε την υποψήφια Δήμαρχο και τους υποψηφίους συμβούλους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τιμή μας που μας επισκεφθήκατε. Για τους νέους υποψηφίους η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα μεγάλο σχολείο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Θέλουμε να κάνουμε μία ανταλλαγή απόψεων στα δύσκολα αυτά χρόνια που ζούμε». Ο κ. Μόσχος συνέχισε τονίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στο επόμενο διάστημα, αφού «η κρίση τώρα έρχεται», όπως είπε. Σημείωσε, επίσης, πως αν δεν ανατρέψουμε την κατάσταση με το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ, θα έχουμε έλλειψη θέσεων εργασίας, θα σταματήσουν οι προσλήψεις και ο δήμος Εορδαίας θα γίνει ένας δήμος με συνταξιούχους. Τόνισε πως θα χρειαστεί αγώνας για να κατοχυρώσουμε θέσεις εργασίας. «Πιστεύουμε ότι ο ΑΗΣ Καρδιάς θα δουλέψει μέχρι να συνδεθεί στο δίκτυο η μονάδα Πτολεμαΐδα 5», δήλωσε, ενώ αναφερόμενος στο λιγνίτη υπογράμμισε πως παραμένει το φθηνότερο καύσιμο αλλά δυστυχώς πολεμάται, καθώς για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που τις διατυμπανίζουν, τις πληρώνουμε ακριβά και βάζουν το λιγνίτη στο περιθώριο. Επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να τα αποφύγουμε όλα αυτά. Κλείνοντας ο κ. Μόσχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ΑΗΣ Αμυνταίου για τον οποίο υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργείας του για 10-15 χρόνια ακόμη με τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με τη σειρά του ο γενικός γραμματέας του σωματείου Μάστορας Αθανάσιος είπε πως η επίσκεψη αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για το συνδικάτο, το οποίο μετρά πολλά χρόνια ύπαρξης, αφού δημιουργήθηκε το 1996 και ευελπιστεί ότι όσο υπάρχουν υπάλληλοι της ΔΕΗ, θα υπάρχει και το σωματείο. Ανέφερε πως το φθινόπωρο θα γίνει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ενώ έχουμε την ιστορία της μικρής ΔΕΗ με την προηγούμενη κυβέρνηση. «Θέλουμε την παροχή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία στις μονάδες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να έχουμε ζημίες στα οικονομικά αποτελέσματα λόγω μεγάλων στρεβλώσεων», δήλωσε ο κ. Μάστορας. Το συνδικάτο ζητάει να γίνει κατανοητός ο στόχος τους. Θέλουν να είναι συνεργάτες με κοινό στόχο, αφού η ΔΕΗ χρεοκοπεί και αυτό θα σημάνει το τέλος και θα καταρρεύσει η περιοχή, ανέφερε ο κ. Μάστορας.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Καραλευθέρης Παντελής, ο οποίος τόνισε πως η 5η μονάδα είναι μια πανάκριβη κατασκευή και όχι απαραίτητη. Είπε πως οι χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής δε θα μπορέσουν να ζήσουν χωρίς ΔΕΗ, ενώ η Τηλεθέρμανση είναι η βασικότερη αιτία που κατοικούν ακόμη οι συνταξιούχοι στη περιοχή μας. «Παλαιότερα ζούσαμε την εποχή της ευδαιμονίας, αυτό τώρα τελείωσε. Θα τα δούμε όλα αυτά την επόμενη μέρα». Για το μείζον ζήτημα της τηλεθέρμανσης πρότεινε πως θα πρέπει να είναι δωρεάν στην περιοχή. Εξέφρασε ακόμη την αγωνία του για το μέλλον της περιοχής, δηλώνοντας πως το συνδικάτο είναι και πρέπει να αποτελεί σύμμαχο του Δήμου, επειδή είναι το σύμβολο για το μέλλον της περιοχής. Ανέφερε για τα υδροηλεκτρικά πως είναι διακαής πόθος των ιδιωτών και η αξία ενός επιχειρηματικού παγίου υπολογίζεται από τους διεθνείς συμβούλους, οι οποίοι υποκαθιστούν το πάγιο καύσιμο του λιγνίτη με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δυστυχώς όμως έχουν αποφασίσει να εμπλουτίσουν το φυσικό αέριο. Επεσήμανε επίσης πως οι μονάδες της ΔΕΗ έχουν τεράστια αξία για την Ελληνική οικονομία.
Η κα. Τερζοπούλου έχοντας ακούσει με προσοχή τους προλαλήσαντες, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη την παρουσία της στο σωματείο. «Περάσαμε περιόδους ευμάρειας, μεγαλώσαμε τις οικογένειες μας λόγω της ΔΕΗ πολύ όμορφα. Δυστυχώς όμως συνειδητοποιήσαμε ότι ο λιγνίτης περιορίζεται μόνο στο 17% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Δεν υπάρχει συντονισμός για αντιμετωπίσουμε θέματα ζωτικής σημασίας», ανέφερε για τα ενεργειακά ζητήματα. Έθιξε το γεγονός πως ένα εκατομμύριο κυβικά αερίου πηγαίνει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, όχι όμως στη Δυτική Μακεδονίας, τονίζοντας πως πρέπει να κρατήσουμε τους ΑΗΣ Καρδιάς και Αμυνταίου ανοικτούς για την Τηλεθέρμανση.
Η κα. Τερζοπούλου αναφέρθηκε στις μετεγκαταστάσεις, οι οποίες ταλανίζουν την περιοχή μας, ενώ για τις θέσεις εργασίας είπε πως σε άλλες εποχές θα ευδοκιμούσαν ιδιαίτερα.
Για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ δήλωσε πως η επιχείρηση ξεπουλήθηκε και οι δανειστές πλέον έχουν λόγο, αναφέροντας: «Ευτυχώς το 51% είναι ακόμη υπό των έλεγχο του κράτους, τα υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών αποφασίζουν για τις πολιτικές που ακολουθούνται».
Συνέχισε λέγοντας: «Για να αντιμετωπίσουμε τη δυσοίωνη κατάσταση, λέμε ότι η περιοχή θα βοηθηθεί με την ανάπλαση του αστικού ιστού των πόλεων, με εισροή πολιτών, τουριστών κ.λπ. Στόχευση μας είναι με την κατεδάφιση του γηπέδου να αξιοποιηθούν οι πολιτιστικές δραστηριότητες».
Κλείνοντας η υποψήφια Δήμαρχος σημείωσε: «Το ανταποδοτικό όφελος που δίνει ο λιγνίτης, το καταγράφουμε και θέλουμε να συνεργαστούμε»Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στο σωματείο «Σπάρτακος» Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Επίσκεψη της Αθηνάς Τερζοπούλου στο σωματείο «Σπάρτακος»

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *