Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας: 2 Ηλεκτρολέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς

Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας: 2 Ηλεκτρολέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας: 2 Ηλεκτρολέβητες στον ΑΗΣ Καρδιάς

Τον Οκτώβριο, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των 2 ηλεκτρο-λεβήτων στον ΑΗΣ Καρδιάς , όπου ξεκίνησαν ήδη όλες οι προβλεπόμενες εργασίες, προκειμένου από την ερχόμενη χρονιά, να τροφοδοτηθεί και να λειτουργήσει το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης,  στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.ΕΤΗ.Π) Δημήτρης Καρακασίδης, τόνισε ότι «το έργο ανέλαβε η ΔΕΗ και οι ηλεκτρικοί λέβητες αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί τον Οκτώβριο, ώστε την ημέρα απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας στις  15 Οκτωβρίου, να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης, όπως γίνεται κάθε χρόνο».

Μετά το κλείσιμο του ΑΗΣ Καρδιάς τον Μάϊο, όπου με καύσιμο τον λιγνίτη τροφοδοτούσε την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας μέχρι και φέτος, η εγκατάσταση των ηλεκτρο-λεβήτων  θα  στηρίξει το δίκτυο παροχής θερμικής ενέργειας για ένα ή και δύο χρόνια, έως και την λειτουργία της υπό κατασκευής μονάδας  «ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ 5», όπου και από εκεί, θα παρέχεται μέχρι και το 2025 η τηλεθέρμανση με λιγνίτη και στη συνέχεια με την μετατροπή της  νέας μονάδας,  θα  συνεχισθεί η Τηλεθέρμανση με φυσικό αέριο , ενώ αναφέρεται ότι θα είναι συμβατή και σε μελλοντική χρήση υδρογόνου , με αύξηση της εγκατεστημένης ισχύς της, από  660  MW , σε 1000 Μεγαβάτ (MW).

dimitris karakasidisO   κ. Καρακασίδης, επεσήμανε ότι «οι  2 ηλεκτρικοί λέβητες που θα εγκατασταθούν στον ΑΗΣ Καρδιάς, θα αποτελέσουν  μελλοντικά και εναλλακτική λύση για την παροχή Τηλεθέρμανσης, στην Πτολεμαΐδα, την Κοζάνη και το Αμύνταιο», ενώ σε ότι αφορά την τιμή της τηλεθέρμανσης στους καταναλωτές υπογράμμισε ότι «με κάθε τρόπο, θα υπάρξει προσπάθεια να μείνει σταθερή και να μην αυξηθεί».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida