243279367 1258971381243310 2351285165797375208 n

Γιάννης Καραβασίλης ”ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΔΕΗ”

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΔΕΗ ΕΝΕΡΓΙΑ
123130441 1030538130753304 1690108945003502283 n
ΔΕΙΞΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΊΖΟΥΝ και προχωρούν τώρα στο Μεγαλύτερο έγκλημα για την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΔΕΗ, που επιτελεί διπλό ρόλο :
Α. Κοινωνικό και ρυθμιστικό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με εθνικές προεκτάσεις.
Β. Επιπτώσεις από την Απολιγνιτοποίηση για την ανάπτυξη και το μέλλον των περιοχών Δυτικής Μακεδονίας και Αρκαδίας.
Να μπει μπροστά ο Δήμος Εορδαίας γιαυτό ζητήσαμε να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δήμοτικου Συμβουλίου Εορδαίας με μοναδικό θέμα το μέλλον της ΔΕΗ και την Αποτροπή της βίαιης και αναίτιας απολιγνιτοποιησης.
Θα ζητήσουμε σήμερα το ίδιο να πράξει και η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας,είναι οι φορείς που μπορούν να κινητοποιησουν έξω και πέρα από κόμματα και παρατάξεις την κοινωνία για το καλό μας.
2 χρόνια τώρα κλείνουν λιγνιτικές μονάδες βάσης, σταματάνε Ορυχεία, σταματάνε εταιρείες, σταματάνε χωματουργικα, πάνω από 4000 φορτηγά, οδηγούν στην ανεργία πάνω από 20000 εργαζόμενους, καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό και ερημώνουν την περιοχή μας.
Για τα συμφέροντα τους αποδιοργανώνουν την ΔΕΗ με την εθελουσία έξοδο σε σύνταξη χωρίς να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό, ανέργους από την περιοχή μας.
Ήδη τώρα από τον Αης Αγίου Δημητρίου έως και την Μελίτη σε Ορυχεία και Σταθμούς το προσωπικό της ΔΕΗ είναι 2430 περίπου εκ των οποίων οι 1500 θα φύγουν σε σύνταξη, ενώ προσλήψεις μηδέν. Χάνονται οι πιο παραγωγικές θέσεις εργασίας.
Καταστρέφουν παραγωγική και καλλιεργησιμη ΓΗ με την ανεξέλεκτη αδειοδότηση φωτοβολταϊκων πάρκων.
Καταστρέφουν φυσικό περιβάλλον και Βοσκοτόπια με την ανεξέλεκτη αδειοδότηση και τοποθέτηση αιολικών πάρκων.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για τις δύσκολες αποστολές, του Χατζηδάκη που τον χαιδευαμε στον Ξενοδοχείο Παντελίδη κατά την επίσκεψη του, έγιναν καμένα κάρβουνα στα ανοιχτά Ορυχεία που εδώ και 2 χρονιά είναι εστία μόλυνσης αγνοώντας τις περιβαλλοντικες μελέτες.
Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την χώρα. Επιτελεί και κοινωνικό έργο και πρέπει να επιδοτείται από την πολιτεία για να κρατηθεί στον ανεξέλεγκτο ανταγωνισμό, είναι το τελευταίο καταφύγιο και διασφαλίζει την ασφαλή τροφοδοσία με φτηνό ρεύμα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.
Η εξάρτηση της χώρας από ξένα καύσιμα και επιχειρήσεις δημιουργούν τεράστια προβλήματα τα οποία τα ζήσαμε τον περασμένο μήνα επιστρατευοντας 7 Λιγνιτικές Μονάδες να σώσουν την κατάσταση
Η Βίαιη και αναίτια απολιγνιτοποιηση είναι αυτή που θα ερημωσει την περιοχή μας και γιατί.
-Το ετήσιο ΑΕΠ από 2,6δισ σταδιακά θα μειωθεί στο ελεχιστο
-ΟΙ εργαζόμενοι από 25000 που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς σταδιακά θα μειωθούν στους ελάχιστους
– Η οικονομία της αγοράς η εστίαση τα καφέ τα καταστήματα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν πρόβλημα επιβίωσης.
-ΟΙ αγρότες οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα πληρώσουν πανάκριβα το ρεύμα.
-Η περιουσία μας οικόπεδα σπίτια διαμερίσματα θα υποτιμηθει
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι 2 χρονιά τώρα ολοένα να αυξάνεται η φυγή των νέων να βρουν την τύχη τους σε άλλες χώρες και περιοχές , με αποτέλεσμα η Ερήμωση πλέον να γίνεται ορατή σε όλους μας.
Εμείς που δεν έχουμε εξοχικά στην Χαλκιδική και θα μείνουμε στον τόπο μας, θα βιώνουμε το στενάχωρο αύριο της περιοχής μας.
2. χρόνια τώρα κλείνουν λιγιτικες μονάδες και Ορυχεία και δεν έγινε ούτε μια επένδυση αλλά ούτε δημιουργήθηκε μια θέση εργασίας.
ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.
Το μέλλον μας δεν το χαρίζουμε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανένα κόμμα μας Ανήκει.
Φιλικά
Γιάννης Καραβασίλης
που δεν σταμάτησε 2 χρόνια τώρα να γράφει για το έγκλημα που συντελείται στην περιοχή μας με την Βίαιη και αναίτια απολιγνιτοποιηση.

Κοινοποιήστε το άρθρο