Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Έκτακτη Γεν. Συνέλευση ΔΕΗ: Μπαίνει στις υπηρεσίες ενεργειακής αποδοτικότητας – Προσαρμόζεται στην εταιρική διακυβέρνηση – Διατηρεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ.

ΔΕΗ: Ορόσημο η Ημέρα Περιβάλλοντος, συμπίπτει με την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στην πρόσκληση των μετόχων της για τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 4 Ιουνίου προχώρησε η διοίκηση της ΔΕΗ.

Η εισηγμένη προχωρά και αυτή με τη σειρά της σε τροποποιήσεις του καταστατικού της προκειμένου να ενσωματώσει τις αλλαγές που προβλέπονται από το νόμο 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Πέρα, όμως από αυτές, η διοίκηση της επιχείρησης προτείνει στους μετόχους και την προσθήκη στο καταστατικό της άλλης μία επιχειρηματικής δραστηριότητας, από την οποία η ΔΕΗ απουσίαζε. Πρόκειται για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής αποδοτικότητας, τομέας στον οποίο οι ιδιώτες προμηθευτές και ανταγωνιστές της δημόσιας εταιρίας κινούνται δυναμικά τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, η διοίκηση της εισηγμένης προτείνει στους μετόχους προς ψήφιση την ακόλουθη προσθήκη που αφορά στο σκοπό λειτουργίας και δραστηριότητας της: «Η εμπορία, προμήθεια και πώληση και κάθε είδους συναφών προϊόντων και εξοπλισμού, καθώς και η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών μελέτης, εφαρμογής, εγκατάστασης, διαχείρισης και χρηματοδότησης συστημάτων παραγωγής ενέργειας, θέρμανσης, ψύξης και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε κτίρια και εγκαταστάσεις».

Πηγές θέλουν τη διοίκηση να σχεδιάζει ήδη την επέκταση της στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών σε συνδυασμό με το net metering, καθώς και στην παροχή εξειδικευμένων και ψηφιακών λύσεων προς επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις για τον περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης.

Αναφορικά με τις αλλαγές στην εταιρική διακυβέρνηση, η διοίκηση της ΔΕΗ προτείνει την εκλογή των εννέα από τα 11 μέλη του Δ.Σ. μέσω της γενικής συνέλευσης με βάση την «πολιτική καταλληλότητας» που προβλέπει η νομοθεσία του 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημόσια εταιρία δεν προχώρησε στην κατάργηση της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ. διατηρώντας στο καταστατικό της, τις δύο προβλεπόμενες θέσεις.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida