Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Λογδανίδου Μαρία – Το καμάρι της Πτολεμαΐδας!

7λ ανάγνωσης
Λογδανίδου Μαρία - Το καμάρι της Πτολεμαΐδας!
Λογδανίδου Μαρία – Το καμάρι της Πτολεμαΐδας!

Η κ. Λογδανίδου Μαρία αναδείχτηκε 1η σκόρερ του νέου θεσμού των play off’s της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών (όμιλος Βορρά) και MVP του τελικού ανόδου απέναντι στον Άρη. Η στήλη του BASKETMANIAK της ζήτησε να μας παραχωρήσει μία συνέντευξη κι αυτή δέχτηκε ευχαρίστως. Αυτό που έκανε εντύπωση στη στήλη μας είναι η ταπεινότητα που την διακρίνει. Παραχώρησε τη συνέντευξη στον Νεκτάριο Ιωαννίδη.
1) Ν. Ι.: Έρχεσαι από Πτολεμαΐδα στη συμπρωτεύουσα και στον Ηρακλή. Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα;
Λ. Μ.: Τα πρώτα μου συναισθήματα κατά τη μετάβαση στην ομάδα του Ηρακλή, ήταν μεγάλη χαρά για το γεγονός ότι θα ενταχθώ σ’ ένα τόσο ιστορικό σωματείο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο άγχος για το πώς θα πραγματοποιηθεί η ένταξή μου σε μια νέα ομάδα με πολλές απαιτήσεις.
2) Ν.Ι.: Μένεις στον Ηρακλή, γίνεσαι ένα με την ομάδα και τους οπαδούς και είσαι η 1η σκόρερ της ομάδας στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών. Το περίμενες ποτέ;
Μ. Λ.: Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ποτέ μια νέα ομάδα από την αρχή να με υποδεχτεί τόσο θερμά και να μ’ εντάξει στην οικογένειά της. Η επαφή μου με τόσο αξιωμένους και διαφορετικούς προπονητές κατά τη διάρκεια των ετών, με βοήθησε στο να συλλέξω από τον καθένα τα κατάλληλα εφόδια τα οποία με βοήθησαν να εξελιχτώ ως παίκτρια και ως άνθρωπος φυσικά. Μέσα από τις προπονήσεις και την πολλή δουλειά, προσπάθησα και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και η αγάπη και η στήριξη που λαμβάνω από τους οπαδούς του Ηρακλή είναι μαγική κι αξιοσέβαστη.
3) Ν. Ι.: Ο περσινός κώουτσ ο κ. Αστεριάδης σε ανύποπτη στιγμή είχε πει ότι του χρόνου θα είναι η χρονιά του Ηρακλή. Το πιστεύατε;
Μ. Λ: Κάθε χρόνο προσπαθούμε με την ομάδα από την αρχή να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να είναι η [χρονιά του Ηρακλή]. Πάντα πιστεύω στη δυναμική της ομάδας μου και φυσικά στην καλή διάθεση με την οποία το κάθε μέλος (παράγοντας/παίκτρια/οπαδός) προσπαθεί να προσφέρει με τον τρόπο του κάτι καλό για την ομάδα.
4) Ν. Ι.: Έχουμε αλλαγή προπονητή. Πόσο ωφέλησε αυτή η αλλαγή τον Σύλλογο;
Μ. Λ.: Η αλλαγή ενός προπονητή 1 μήνα πριν τον τελικό ήταν μια απόφαση που ήταν λίγο ριψοκίνδυνη για την πορεία της ομάδας. Χρειάστηκε πολύ προσπάθεια να επιτευχθεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η σύνδεση των παικτριών με τις νέες προπονητικές συνήθειες. Το όφελος πάντα φαίνεται στο αποτέλεσμα. Η πορεία όμως είναι εκείνη μέσα από την οποία μαθαίνεις και βιώνεις τα περισσότερα πράγματα. Μια διαφορετική διαχείριση του ήδη προπονημένου υλικού έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
5) Ν. Ι.: Ηρακλής ή Απόλλων Πτολεμαΐδας; Έρχεται αύριο το πρωί και σε κάνει μια μυθική πρόταση ο Απόλλων Πτολεμαΐδας. Θα επέστρεφες;
Μ. Λ.: Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας είναι η ομάδα της καρδιάς μου, η ομάδα που με μεγάλωσε και μου έδωσε τις βάσεις για τη μετέπειτα πορεία μου.Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε από πού ξεκινήσαμε. Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που γνώρισα στην ομάδα της Πτολεμαΐδας. Αν κάποια στιγμή επιστρέψω στην Πτολεμαΐδα, σίγουρα θα ήθελα να αποτελέσω ξανά μέλος της ομάδας.
6) Ν. Ι.: Καλύτεροι παράγοντες και προπονητές στην καριέρα σου.
Μ. Λ.: Οι καλύτεροι παράγοντες είναι οι άνθρωποι που περιβάλλουν την ομάδα. Το αληθινό ενδιαφέρον,ο σεβασμός και η θετική διάθεση είναι αξίες που καλλιεργούν καλό κλίμα και σε βοηθάνε ν’ αντιμετωπίσεις κάθε πρόβλημα με ωριμότητα και ψυχραιμία. Από τον κάθε προπονητή, όπως ανέφερα και παραπάνω, έχω λάβει διαφορετικές γνώσεις και αξίες. Ο καθένας/Η καθεμία είναι μοναδικός/ή και αυτό είναι το ενδιαφέρον στην προπονητική. Φυσικά οι αδυναμίες δεν κρύβονται
7) Ν. Ι.: Περίμενες ότι θα ήσουν 1η σκόρερ και MVP των play off’s της Α2 του Βορρά; Πώς σου φάνηκε ο θεσμός;
Μ. Λ.: Δεν περίμενα ότι θα ήμουν η 1η σκόρερ, γιατί παικτικά μου αρέσει περισσότερο να δημιουργώ. Παρόλα αυτά, ήμουν συγκεντρωμένη στον στόχο και πίστευα στις δυνατότητες της ομάδας μου. Μετά την πρώτη νίκη με την ΑΕ Πυλαίας στα play off’s, πήραμε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και ήμουν αρκετά σίγουρη ότι με την σκληρή δουλειά θα φτάναμε βήμα, βήμα στον τελικό στόχο. Και φτάσαμε! Ο θεσμός των play off’s είναι μια διαδικασία που επιβάλλεται ως αθλήτρια να διαχειριστείς συσσωρευμένη σωματική και ψυχολογική κούραση. Εκείνος που θ’ αντέξει τη πίεση θα βγει νικητής.
8 Ν. Ι.: Σε τηλεφωνεί αύριο για να σε συγχαρεί για τις διακρίσεις ο θυληκός Γκάλης, η Άνυ Κωνσταντινίδου. Τί θα την ζητούσες να κάνει για την ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ;
Μ. Λ.: Η μη αναγνωρισιμότητα καινή υποβάθμιση του γυναικείου μπάσκετ αποτελεί δυστυχώς μια μικρογραφία της γενικής φυλετικής και στερεοτυπικά άνισης αντιμετώπισης των γυναικείων δικαιωμάτων. Επομένως η αξιοσέβαστη κα. Κωνσταντινίδου, δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα κατά μόνας,αν δεν αναλάβουμε όλοι (άνδρες/γυναίκες) και η κοινωνία την ευθύνη για ένα παρόν και μέλλον με ισότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη αξία. Η παρουσία των φιλάθλων του Ηρακλή στο γυναικείο μπάσκετ και η οπαδική συνύπαρξη με τους φιλάθλους του Άρη αποτελούν αδιαμφισβήτητα λαμπρό παράδειγμα ευγενούς άμιλλας και ελπίδα υγιούς αθλητισμού. Δυστυχώς, τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Η στήλη του BASKETMANIAK εύχεται καλή ξεκούραση και καλές διακοπές στην κ. Λογδανίδου Μαρία και να συνεχίσει να μας προσφέρει στα παρκέ του μπάσκετ, αμέτρητες συγκινήσεις με την παρουσία της και να την θαυμάζουμε για πολλά έτη ακόμη. Και φυσικά να την ευχαριστήσει για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.
Επιμέλεια : Αντωνιάδης Δημήτριος
Ρεπορτάζ : Ιωαννίδης Νεκτάριος.
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Λογδανίδου Μαρία - Το καμάρι της Πτολεμαΐδας! Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Λογδανίδου Μαρία - Το καμάρι της Πτολεμαΐδας!
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *