Σύλληψη Δύο Ατόμων για Τηλεφωνική Απάτη στην Κοζάνη

Σύλληψη Δραπέτη στην Κοζάνη: 49χρονος Καταζητούμενος από Κατάστημα Κράτησης στα Χέρια της Αστυνομίας

Περιεχόμενο

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης -2- ημεδαποί, για τηλεφωνική απάτη, λίγο πριν παραλάβουν χρηματικό ποσό από 85χρονη ημεδαπή, σε περιοχή της Κοζάνης

 

Οι συνεργοί των συλληφθέντων προσποιούμενοι τον ιατρό και συγγενικό πρόσωπο, τηλεφώνησαν στην 85χρονη και με το πρόσχημα του δήθεν τραυματισμού, της κόρης της και της αναγκαίας χειρουργικής επέμβασης αυτής, ζήτησαν χρηματικό ποσό

Κατασχέθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της πράξης                               και -2- κινητά τηλέφωνα

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες (08-04-2025) τις πρωινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, -2- ημεδαποί, ηλικίας 29 και 50 ετών, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες, λίγο πριν παραλάβουν από 85χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, έχοντας το ρόλο του «εισπράκτορα».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία -2- ακόμη συνεργών τους, ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

 

Πιο αναλυτικά, χθες το πρωί άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην 85χρονη, παριστάνοντας  τον γιατρό και ζήτησε χρηματικό ποσό, με το γνωστό πρόσχημα ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο (κόρη της), είχε τραυματισθεί ένεκα τροχαίου ατυχήματος και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, ενώ άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, η 85χρονη πείσθηκε από το συγκεκριμένο τέχνασμα και τοποθέτησε σε σακούλα το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ, προκειμένου να το παραδώσει στους -2- ημεδαπούς, οι οποίοι καθ υπόδειξη των ανωτέρω αγνώστων συνεργών τους, καθοδηγήθηκαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην οικία της παθούσας.

Άμεσα εντοπίσθηκαν από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, τη στιγμή που προσέγγιζαν την οικία της 85χρονης, προκειμένου να παραλάβουν το ανωτέρω χρηματικό ποσό και συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες κατά την τέλεση της πράξης και -2- κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, για την ανακάλυψη της ταυτότητας των συνεργών τους συνεχίζεται.

 

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !