Optika Anagnostis ptolemaidaReggia Ptolemida Pizzariaiek voltetorsbutterflys ptolemaida

Πτολεμαΐδα: Αγωγή στον πρώην ταμία του Δήμου Εορδαίας για την οικονομική ζημιά των 341.000 ευρώ

2λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Αγωγή στον πρώην ταμία του Δήμου Εορδαίας για την οικονομική ζημιά των 341.000 ευρώ

Αγωγή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης,  κατά του πρώην εισπράκτορα,  καταθέτει ο Δήμος Εορδαίας, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της υπεξαίρεσης και της έκδοσης πλαστών βεβαιώσεων, συνέπεια του οποίου ήταν να υποστεί ο Δήμος Εορδαίας συνολική ζημιά της τάξης των 341,457 ευρώ.

Το θέμα που αφορά υπόθεση του 2019, συζητήθηκε στην Δημοτική Επιτροπή για τη λήψη της σχετικής απόφασης, καθώς σε έναν μήνα παρέρχεται η πενταετία από την τέλεση του αδικήματος  αλλά και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της παραγραφής, αίτημα και του Ορκωτού Λογιστή, ο οποίος συντάσσει τους ισολογισμούς και θα πρέπει να φαίνεται ότι  υπάρχει η αγωγή.  Όπως ανέφερε ο Νομικός Σύμβουλος, Ευθύμιος Λιάκος ο πρώην υπάλληλος βγήκε άμεσα σε αναστολή και τον Ιούνιο του 2020 κατόπιν απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου απολύθηκε, ενώ από πλευράς του Δήμου Εορδαίας διενεργήθηκε ΕΔΕ και οικονομικός έλεγχος προσδιορίζοντας τη ζημιά στις 120. 000 ευρώ. και στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δ. Μακεδονίας, όπου  ασκήθηκε τεχνικός διαχειριστικός έλεγχος για να υποβληθεί το πόρισμα  στον Εισαγγελέα, ενώ, πριν από έναν μήνα κοινοποιήθηκε η εισαγγελική πρόταση στον Δήμο Εορδαίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Δημοτικής Επιτροπής, είπε, ότι από το 2013- 2019 έγινε εκτενής έρευνα σχετικά με παράβολα πολιτών που παραποίησε ο κατηγορούμενος και  ποιες ρυθμίσεις δεν προχώρησαν σε βάρος του Δήμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο των διαγραφών οφειλών δημοτών υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν αποδείξεις. « Ερχόταν ο πολίτης, του έδινε 200 ευρώ, και στο τέλος της βάρδιας, το παραποιούσε, γράφοντας 2 ευρώ και τα 198 τα έβαζε στην τσέπη του» κατέληξε ο κ. Λιάκος.

 

 

.ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
13
+1
0
+1
4
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
4 Σχόλια
  • ??????????????
    Απλούστατα γιατί δεν θα τιμωρηθεί και θα πρέπει να κυκλοφορεί ο “άνθρωπος” ελεύθερος και να μην στιγματιστεί…..
    Δεν χρειάζεται να πω σε ποια χώρα βρισκόμαστε και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα…!!!!!!
    Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…….

  • Για τα χρέη της τηλεθερμανσης ; παίζει ν τιμωρηθεί κανείς;
    Δε ντρέπεστε!!! Για πόσο πρόβατα μας περνάς;
    Δήμαρχε;

  • Γιατί δεν γράφεται το όνομα τού υπαλλήλου;

  • Και το όνομα αυτου;Γιατί δεν αναφερεται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *