Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Πτολεμαΐδα: Η ΔΕΤΗΠ καταβάλει την πρώτη δόση της οφειλής στη ΔΕΗ ΑΕ

1λ ανάγνωσης
Πτολεμαΐδα: Η ΔΕΤΗΠ καταβάλει την πρώτη δόση της οφειλής στη ΔΕΗ ΑΕ

Το ποσό των 500.000, από τη συνολική οφειλή των 2.5 εκατομμυρίων,  θα καταβάλει η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμονσης Πτολεμαΐδας προς τη ΔΕΗ ΑΕ σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης της ΔΕΤΗΠ στη βάση των οικονομικών της δυνατοτήτων και με γνώμονα τα τρέχοντα οικονομικά της έσοδα.

Ως γνωστό η ΔΕΗ ΑΕ με εξώδικη πρόσκληση της είχε απαιτήσει να καταβληθεί  από τη ΔΕΤΗΠ το ποσό των 92 εκατομμυρίων ευρώ για χρέη, που όπως υποστηρίζει,  δεν έχουν  εξοφληθεί και προέρχονται από τη λειτουργία των ηλεκτρολεβήτων στον  ΑΗΣ Καρδιάς, εξασφαλίζοντας την παροχή  τηλεθέρμανσης  στα νοικοκυριά της Πτολεμαΐδας.

Ακολούθησαν τα ασφαλιστικά μέτρα από τη ΔΕΤΗΠ και η σχετική απόφαση της προσωρινής διαταγής του Δικαστηρίου. Την προηγούμενη Τρίτη έληγε η προθεσμία  για να αποδοθεί από τη ΔΕΤΗΠ  στη ΔΕΗ ΑΕ  η πρώτη δόση της οφειλής, ποσό 2.500.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αυτή από τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, παρά μόνο του ποσού  των 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί  τον Οκτώβριο  και το υπόλοιπο στα τέλη του τρέχοντος έτους.

 

 

ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *