Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

3λ ανάγνωσης
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Δεν μας εκπλήσσει που για μία ακόμα φορά, εν μέσω καλοκαιριού, η κυβέρνηση προωθεί ένα σχέδιο νόμου που έρχεται να υπονομεύσει, αυτή τη φορά, τον συνταγματικά κατοχυρωμένα θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δεν μας εκπλήσσει που για μία ακόμα φορά, δικαιώματα των εργαζομένων μπαίνουν στο στόχαστρο και αμφισβητούνται ευθέως δικαιώματα και κεκτημένα.

Το Σχέδιο Νόμου «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας και των Θυγατρικών της και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είναι σαφές πως υποσκάπτει τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ετοιμάζεται να πλήξει δικαιώματα που έχουν να κάνουν με την συλλογική διαπραγμάτευση και την διασφάλιση κεκτημένων που αφορούν στις συνθήκες-σχέσεις εργασίας.

Το δικαίωμα της αξιοπρεπούς εργασίας που διασφαλίζει όρους και προϋποθέσεις υπέρ των εργαζομένων, είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

Σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι:

  • Πλήττονται συνεχώς από ρυθμίσεις και κανονισμούς που υπόκεινται σε Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές
  • Έχουν υποστεί μειώσεις μισθών και παλεύουν με την ακρίβεια και τις φορολογικές επιδρομές
  • Ζουν στην σκιά των μόνιμων τροποποιήσεων και μεταβολών που καθιστούν το περιβάλλον ασταθές και απρόβλεπτο,

θα περιμέναμε πως οι πολιτικές τις κυβέρνησης θα ήταν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των εργασιακών σχέσεων και τις διασφάλισης των όσων έχουν διαχρονικά κατακτηθεί και ΟΧΙ να βλέπουμε βέλη να εκτοξεύονται με στόχο να εξολοθρεύσουν θεσμούς που διασφαλίζουν θεμελιώδη δικαιώματα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συντάσσεται με την θέση της ΓΕΝΟΠ και αναγνωρίζει στο εν λόγω σχέδιο νόμου την πρόθεση της Κυβέρνησης να πλήξει δικαιώματα των εργαζομένων κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει μία ακόμα κερκόπορτα για επιδείνωση συνθηκών, περαιτέρω πλήξη του παραγωγικού μηχανισμού και υποβάθμιση των κριτηρίων και συνθηκών προστασίας των εργαζομένων και των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα έχουν χύσει πολύ αίμα και ιδρώτα για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση και δεν θα ανεχθούμε, ούτε και θα αποδεχθούμε τις ρυθμίζεις που προετοιμάζονται να επιβάλλουν.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Χατζηδάκη να πάρουν πίσω τις εξαγγελίες που έχουν δρομολογήσει και να αποσύρουν ¨αυθωρεί και παραχρήμα¨ το επίμαχο σχέδιο νόμου που είναι επικίνδυνο για το εργασιακό μέλλον της χώρας.

 

Γραφείο Τύπου

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *