Μάντεψε ποιος ανεπιθύμητος βγάζει το φίδι από την τρύπα

1λ ανάγνωσης

Πριν από έναν περίπου μήνα οι ειδικοί προέβλεπαν πως η χονδρική στην αγορά ρεύματος πάει να πιάσει τα 100€.
Σήμερα 10/7/2024 η τιμή χονδρικής έχει ξεπεράσει αυτό το νούμερο και έχει φθάσει στα 115 ανά μεγαβατώρα.
Στο ενεργειακό μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η συμμετοχή του λιγνίτη βρίσκεται στα 3,9% (με αυξητικές τάσεις λόγω των συνθηκών) έχοντας ξεφύγει από την συμμετοχή με το απόλυτο μηδέν.
Με δεδομένο το γεγονός ότι σε περιόδους που οι θερμοκρασίες αγγίζουν πολύ ψηλά επίπεδα, οι μονάδες φυσικού αερίου δεν επαρκούν για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, οι μονάδες του λιγνίτη έρχονται πάντα να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ευστάθεια του δικτύου και αναδεικνύονται σε «χρυσές εφεδρείες».
Αυτό βέβαια είναι κάτι που η κυβέρνηση το ξεχνάει όταν το σύστημα δεν έχει ανάγκη τον ανεπιθύμητο λιγνίτη και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον βγάλει από την μέση, χωρίς όμως να υπολογίσει ότι κάποια στιγμή θα ξεπατώσει και τις «χρυσές εφεδρείες» του συστήματος και τότε ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα;

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei_03-2026_myHomeMaxim
κουρτιδης πτολεμαιδα
aiolikh verimioy
ραδιο καψουρα - Πτολεμαιδα-Εορδαια
Ράδιο Καψούρα
nikou sidiroupouloy
delikostas antallaktola
Melodia1024
ioardanidis