Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida xristidis stavros ximikos

Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχεται νέο πρόγραμμα για φθηνές διακοπές- Όλες οι λεπτομέρειες

2λ ανάγνωσης
Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχεται νέο πρόγραμμα για φθηνές διακοπές- Όλες οι λεπτομέρειες

Έρχεται νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της ΔΥΠΑ. Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών, θα αφορά 25.000 συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες και θα διαρκέσει για το διάστημα 12 μηνών. Σημειώνεται  δε πως το πρόγραμμα αυτό αναμένεται να υλοποιηθεί από την επομένη της αναρτήσεως των οριστικών αποτελεσμάτων.

Παράλληλα επισημαίνεται  πως οι δικαιούχοι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν σύμφωνα με πληροφορίες να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παροχών της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά σε Λέρο, Μυτιλήνη, Χίο, Κω και Σάμο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή).

Ενώ για τους συμμετέχοντες του προγράμματος εκτιμάται πως θα εφαρμοστεί η διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο  Πληροφοριακό Σύστημα  της ΔΥΠΑ στην οποία θα στηριχθεί η επιλογή τους ή μη για την επιδότηση της διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα και της ακτοπλοϊκής μετακίνησης

Οι αιτήσεις

Υπενθυμίζεται δε πως στους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος οι δικαιούχοι μπορούσαν να υποβάλουν  την αίτηση τους  στο www.gov.gr για τη συμμετοχή στον Κοινωνικό Τουρισμό  ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ για το διάστημα που είχε ορίσει η ΔΥΠΑ.Επίσης υπήρχε και μια ημέρα όπου μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση όλα τα ΑΦΜ.

Αναλυτικά  τα βήματα που έπρεπε να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι για την αίτηση ήταν τα εξής:

  •  Αρχική
  • / Εργασία και ασφάλιση
  • / Αποζημιώσεις και παροχές
  • / Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *