Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Πτολεμαΐδα: Οι περιπέτειες μίας Ανεμβολίαστης ( γράφει αναγνώστρια του eordaialive)

5λ ανάγνωσης
 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ π. ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΛΑΦΤΣΗ, ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΑΥΞΩΝΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Πτολεμαΐδα: Οι περιπέτειες μίας Ανεμβολίαστης ( γράφει αναγνώστρια του eordaialive)

 

Μια καθημερινή ημέρα σαν όλες τις άλλες και παρόμοια σαν όλων των  άλλων πολιτών σε αυτήν την πανέμορφη χώρα που λέγεται Ουγκάντα, συγνώμη Ελλάδα ήθελα να πω…

Ξεκινώ από το σπίτι μου για να πάω στη δουλειά μου. Αδίκως περιμένω να σταματήσει κάποιος στη διάβαση. Όταν τελικά τελειώνουν τα αυτοκίνητα και ξεκινώ,  ένα αμάξι από τη γωνία βγαίνει για να στρίψει ανυπόμονα και παραλίγο να με πατήσει. Μάντεψε τι έγινε. Όχι μάντεψε. Ο οδηγός αντί να μου ζητήσει συγνώμη με προσπερνάει κοιτώντας  με αγριεμένος που του έκοψα τη φόρα. Κακό κορίτσι.

Συνεχίζω τρομαγμένη και πάω να πληρώσω το λογαριασμό μου σε κάποια επιχείρηση, καλημέρα λέω με χαμόγελο αν και δε φαίνεται κάτω από τη μάσκα. Η  υπάλληλος με κοιτάζει από πάνω ως κάτω (θαρρείς  και την είχα βρίσει) και τίποτα άλλο η καλημέρα πέταξε κι εχάθη. Τουλάχιστον δεν έπεσαι χάμω..

Συνεχίζω (μη με ρωτήσεις που βρήκα το κουράγιο).

Επόμενος σταθμός το φαρμακείο.

Πηγαίνω και μπαίνω  στην ουρά για να κάνω ένα ραπιντ τεστ ώστε να πάω στη δουλειά μου ακολουθώντας το πρωτόκολλο σαν ανεμβολίαστη που είμαι.

Αφού μου δίνουν επιλογές, κάνω το  είδος που δίνεις δείγμα σάλιου.  Φεύγω και σε λίγο με παίρνει τηλέφωνο η φαρμακοποιός και μου λέει το τεστ βγήκε αχνά θετικό … και πρέπει να το δηλώσει. ¨Δήλωσε το¨ της λέω,  ενημερώνω στην δουλειά μου και φεύγω.

Όσο το σκέφτομαι θα με βόλευε ένα θετικό ραπιντ για έξι μήνες, όχι δεν είναι καθόλου άσχημο, θα γλιτώσω από τα καθημερινά σχόλια που ακούω οπουδήποτε, «Ααααα είσαι ανεβμολίαστη», κάτι σαν να έχεις λέπρα, «μα τι ανεγκέφαλοι άνθρωποι αυτοί οι ανεβμολίαστοι» , «μα δεν ντρέπονται καθόλου», «δεν έχουν καθόλου ευαισθησία» …. Κι ας μην το κάνω από φόβο πως θα πάθω κάτι, (καμία σχεσή με αρνητές)  κι όσο περνάει ο καιρός  πεισμώνω ακόμη περισσότερο. Ρωτάς γιατί;   Γιατί ενώ το κράτος με απαξιώνει καθημερινά, ξαφνικά δείχνει τόοοοοοοοοοοοοοοσο ενδιαφέρον για την υγειά μου. Αλλά το «ενδιαφέρον» του κράτους πρέπει ΕΓΩ να το πληρώσω. Πρέπει να πληρώσω για να πάω στον ΩΡΛ στον παθολόγο στον οδοντίατρο, στον… στον …στον χωρίς να μας δίνει δουλειά, χωρίς να κάνει κάτι για την  ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας και έπεται συνέχεια με την απολιγνιτοποιηση.

Σκέφτομαι πιο ψύχραιμα γιατί δεν  φταίνε σε τίποτα τα παιδιά μου να μείνουν καραντίνα και να χάσουν το σχολείο τους ή και ο σύζυγός μου να λείψει από τις δραστηριότητές του. Όλα αυτά για εμάς τους ανεμβολίαστους την ίδια ώρα που ο σύζυγος μιας φίλης   που νόσησε,   συνεχίζει  να κυκλοφορεί κανονικά όπως και τα παιδιά της γιατί το Πρωτόκολλο λέει πως είναι εμβολιασμένοι.  Πάραυτα και μεταδίδουν και κολλούν. Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω; (α, ναι καλέ. Αφού είμαι ανεμβολίαστη, είμαι χαζή)

Συνεχίζω λοιπόν,  παίρνω τηλέφωνο στον ΕΟΔΥ, το σηκώνει ένας ευγενέστατος κύριος και του εξηγώ την όλη κατάσταση και πως θέλω να κάνω μοριακό για να το βεβαιώσω πώς είναι αληθή το αποτέλεσμα , ¨μόνο σε ιδιωτικά μικροβιολογικά γίνεται γιατί δεν είστε εμβολιασμένη, και επίσης βγαίνουν πολλά εσφαλμένα θετικά στα φαρμακεία με το σάλιο, να προτιμάτε με τη μύτη¨. Κλείνω το τηλέφωνο.  Εγώ δεν πληρώνω φόρους;  Δημόσια υγεία δεν έχουμε; Και τώρα πρέπει να πληρώσω και για τα μοριακά τεστ μιας και αυτά που διαθέτουν στα φαρμακεία είναι ελαττωματικά ή μπορεί να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα. Τότε γιατί διατίθενται στα φαρμακεία; (Συγνώμη κιόλας για το θράσος της ερώτησης). Παίρνω τηλέφωνο στο ασφαλιστικό και στο νοσοκομείο μήπως και σώσω τα 45 ευρώ και μου λένε πως όντως πρέπει να είμαι εμβολιασμένη.

Συνεχίζω (μη με ρωτήσεις που βρήκα το κουράγιο).

Κάνω το πρώτο μοριακό πληρώνοντας τα 45 έουρος, που καθόλου  δεν μου περισσεύουν καθότι είμαι ιδιωτική υπάλληλος  με δύο παιδιά και  έναν σύζυγο που μόλις εγγράφτηκε στον ΟΑΕΔ. Βγαίνει αρνητικό. Σύμφωνα πάλι με το πρωτόκολλο, σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται και δεύτερο μοριακό τεστ  αρνητικό  για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας (στο σημείο αυτό να ζητήσω συγγνώμη ότι δεν είμαι θετική, για να «αποχαρακτηριστώ» όπως είπανε)

Πάνε τα ρούχα για την παρέλαση του γιου μου, γίνανε σταχτή και μπούλμπερη. Πάνε κάτι παπούτσια που μου ζητούσε η κόρη μου.

Πολύ καλά να πάθεις  αφού δεν εμβολιάστηκες,  τι  ήθελες μανδάμ ; Που λέει και μια φίλη μου.

Μια καθημερινή ημέρα στην Ελλάδα του χθες, του σήμερα και δυστυχώς και του αύριο.

 

 

 

 

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
13 Σχόλια
  • Πεθαίνω στα γέλια όταν βλέπω ορισμένα σχόλια ,καθώς αυτοί που τα γράφουν πιστεύουν ότι αυτό το κράτος θα πάει μπροστά. Με εσάς αγαπητοί συμπολίτες ούτε τσαντίρι δεν κάνουμε. Έχουμε τον έναν να λέει ότι σε λίγο θα περπατάμε στον Άρη ενώ η Ελλάδα στο θέμα της ταχύτητας του ίντερνετ βρίσκεται στα έγκατα της κόλασης, μετά έχουμε την κυρία Όλγα που θέλει να δείξει ανωτερότητα επειδή (λογικά) πήρε την θέση της με την μεσολάβηση 3ου ατόμου και τέλος έχουμε έναν κύριο ο οποίος κόλλησε σε μια έκφραση και όχι στην ουσία του κειμένου ,διότι δεν μπορεί να το κατανοήσει λόγου του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου του. Δεν νομίζω πάντως να κάθονται τόσοι γιατροί σε αναστολή για το τίποτα , δεν νομίζω να θέλει ο άλλος να πεινάσει για το τίποτα , δεν νομίζω να βάζει σε κίνδυνο την ζωή και το μέλλον των παιδιών του γιατί έτσι του αρέσει.

  • Κάποια από τα σχόλια εδώ μας δείχνουν γιατί αυτή η χώρα δεν θα προοδεύσει ποτέ. Μακάρι σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε να πεθάνουμε όλοι και δεν θα με πείραζε καθόλου να ήμουν και ο πρώτος. Σε πολλούς δεν τους αξίζει ο εγκέφαλος που έχουν μέσα στο κεφάλι τους ,γιατί και που τον έχουν απλά πετάνε ασυναρτησίες και νομίζουν ότι με τέτοιους πολίτες μπορούμε να έχουμε κράτος. Ερε Έλληνες…….

  • Όχι δε θα ρωτήσω που βρήκες το “κουράγιο”.
    Μπορώ να φανταστώ αλλά ας μείνω ευγενικός :p

  • Πήγαινε καν το σήμερα και μη μας πρήζεις τα μέζεα με τους φόβους σου, σε λιγο θα βολτάρουμε στον Αρη και εσυ ακόμη σήμερα στον 21ο Αιώνα φοβάτε τα εμβόλια.. Τρατζικ Λέμε….. 🙂 🙂 🙂 😉

  • Κυρία Όλγα που είστε και βιολόγος. Πλάκα μας κάνετε? Εδώ μας λέει η κυρία ότι αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους εμβολιασμενους και εσείς το διαβεβαιώνεται. Ξεκινάτε αναφέροντας το γεγονός ότι είναι ανεμβολίαστη. Λες και κατούρησε στο πηγάδι. Στο τέλος αναφέρεται ότι είστε βιολόγος. Και εγώ ο οποίος είμαι μαθητής 3ης λυκείου σας λέω ότι δεν μας ενδιαφέρει το επάγγελμά σας καθώς το χρησιμοποιείται για να δείξετε ανωτερότητα. Όλα αυτά,βέβαια , θα τα γνωρίζατε αν διαβάζατε έκθεση στο λύκειο. Ντροπή σας. Και έχω βάλει στο όνομα ανώνυμος γιατί ενδιαφέρομαι για την προσωπικότητά μου και η ταυτότητά μου δεν θα επηρεάσει την ισχύ της γνώμης μου.

  • Αυτο που κραταω απο τη συγκεκριμενη αναρτηση ειναι πως αντιμετωπιζονται διαφορετικα οσοι εχουν κανει το εμβολιο κι οσοι οχι. Σε ενα κρατος δικαιου, ο διχασμος δεν θα επρεπε να εχει θεση. Το διηρε και βασιλευε αρμοζει σε αλλα καθεστωτα κι απορω πως δεν το εχουμε ακομα αντιληφθει.

    Επιπλεον θα ηθελα να σταθω στη φραση “σαν να εχεις λεπρα”. Το μυαλο μου μεταφερθηκε σε μια αλλη δεκαετια, οταν οι ανθρωποι εβελπαν καποιον ομοφυλοφιλο κι αυτοματως θεωρουσαν πως εχει aids. Ντρεπομαι που στην εποχη μας επιστρεφει η ταμπελοποιηση υγιων κατα τ αλλα ανθρωπων, που απλως αποφασισαν για τον εαυτο τους να μην κανουν το εμβολιο.

    Δεν θελω να παροτρυνω κανεναν να κανει ή να μην κανει το εμβολιο. Ομως προς Θεου αδελφια μου, μην πεσετε στην παγιδα να διχαστειτε. Διαφορετικα ειμαστε χαμενοι. Η σημερινη “σπιναλονγκα” ειναι η περιθωριοποιηση και η καταργηση των δικαιωματων μιας μεγαλης μεριδας των ελληνων. Μην το επιτρεψετε αυτο. Μπορει τα ατομα που θα περιθωριοποιηθουν αυριο να ειναι οι γονεις σας, τα αδελφια σας, τα παιδια σας…. Σκεφτειτε λιγο αλτρουιστικα κι εσεις θα ειστε τελικα οι κερδισμενοι. Μην υιοθετησετε μια συμπεριφορα για την οοια αυριο ισως ντρεπεστε.

  • Ειλικρινά τι να πρωτοσχολιάσω όταν βλέπω σχόλια από εμβολιασμένες κυρίες που νομίζουν ότι έκαναν κάτι σπουδαίο. Ερωτώ τι σπουδαίο κάνατε κυρίες μου πέραν του ότι λάβατε μέρος σε ενα παγκόσμιο πείραμα? Γιατί σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες και νοσείτε και διασπείρετε τον ιό. Κυρία βιολόγε στο πανεπιστήμιο δεν κάνατε για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου? Μάλλον θα λείπατε εκείνη τη μέρα….και μετά απορούμε γιατί χάνονται έτσι θεμελιώδη δικαιώματα….τελικά η άγνοια είναι χειρότερη και από τη βλακεία.

  • Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να φοβάται ότι θέλει! Άλλος φοβάται οτι θα πεθάνει απο covid19 γιατι αυτο του είπαν στην τβ και εμβολιάζεται, κι άλλος φοβάται να πειραματιστεί με ενα εμβόλιο για το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες ολες τις παρενέργειες του. Κι επειδή ο ανεμβολιαστος κινδυνεύει να μολυνθεί και απο ανέμελο εμβολιασμενο άτομο, που θεωρεί οτι ειναι άτρωτο με το εμβόλιο που έκανε, ας αφήσει ο εμβολιασμενος ήσυχο τον ανεμβολιαστο, ο οποίος και προσέχει, και τεστ κάνει!

  • Δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να φοβάται ότι θέλει! Άλλος φοβάται οτι θα πεθάνει απο covid19 γιατι αυτο του είπαν στην τβ και εμβολιάζεται, κι άλλος φοβάται να πειραματιστεί με ενα εμβόλιο για το οποίο ακόμα δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες ολες τις παρενέργειες του. Κι επειδή ο ανεμβολιαστος κινδυνεύει να μολυνθεί και απο ανέμελο εμβολιασμενο άτομο, που θεωρεί οτι ειναι άτρωτος με το εμβόλιο που έκανε, ας αφήσει ο εμβολιασμενος ήσυχο τον ανεμβολιαστο, ο οποίος και προσέχει, και τεστ κάνει!

  • Πολλοί δυστυχώς δε θα καταλάβουν το νόημα του κειμένου σου. Πλέον οι άνθρωποι έχουν σταματήσει κάθε επεξεργασία πληροφοριών στον εγκέφαλο. Όλα περνάνε από ένα φίλτρο, αν είσαι εμβολιασμενος. Και είναι τραγικό να μη γίνεται καν αντιληπτό ότι αυτό που περνά κάποιος που δε κάνει το εμβόλιο δεν είναι κάτι που του αξίζει, δεν είναι αυτονόητη συνέπεια της πράξης του. Όλη αυτή η πίεση, οικονομική, ψυχολογική, η περιθωριοποίηση και η στοχοποίηση είναι πολιτικές αποφάσεις χωρίς κανένα σεβασμό στην ατομική ελευθερία. Για αυτό το λόγο και μόνο όλοι εμβολιασμενοι ή όχι θα έπρεπε να αντιδράσουν. Θα έπρεπε ίσως να διαβάσουν και λίγο την ιστορία, ίσως πιάσουν κάποιο νόημα. Αν όχι πάλι δε πειράζει θα μας διαβάζουν κάποτε κι εμάς κι θα αναρωτιούνται μα πως γίνεται να έδειξαν τέτοια σκληρότητα και απάθεια στους συνανθρώπους τους, πώς γίνεται να μην αντέδρασαν σε τόσο παράλογους περιορισμούς. Έχει γίνει και στο παρελθόν και γίνεται και τώρα ξανά. Καλή δύναμη…

  • Αγαπητή ανεμβολιάστη,

    Όπως λες δεν κανείς το εμβόλιο από φόβο και προφανώς από πείσμα. Με το εμβόλιο ξέρεις τι να περιμένεις και αυτό το φοβάσαι όπως λες. Δεν φοβάσαι τι μπορεί να σου συμβεί αν κολλήσεις; Πως είσαι διακινδυνεύεις να το κολλήσεις φυσικά;
    Ξέρεις με σιγουριά οτι δεν θα χρειαστείς νοσηλεία, οξυγόνο, δασωληνωση ή οτι δεν θα πεθάνεις αφήνοντας ορφανά τα παιδιά σου.
    Βάλε λοιπόν τους όλους τους φόβους στη ζυγαριά και σκέψου τι είναι πιο τρομακτικό.

    Με εκτίμηση
    Μια βιολόγος

  • Σχόλιο πρώτο… Αν είσαι ανεμβολίαστη μπορείς να κάνεις τεστ στον Εοδυ απλά δεν μπορούν να σου εκτυπώσουν το αποτέλεσμα (πρέπει να πληρώσεις 10 ευρώ).
    Σχόλιο δεύτερο… Ο άνεργος συζύγος έχει δραστηριότητες (τις οποίες σίγουρα πληρώνει οπότε μάλλον υπάρχει κάποια οικονομική δυνατότητα)
    Και καταλήγω στην εξής απορία… Γιατί για να δικαιολογήσουμε μια λάθος πράξη μας δείχνουνε πάντα κάποιον που είναι πιο λάθος από εμάς; (ο εμβολιασμενος κύριος που είναι θετικός που κυκλοφορεί έξω κτλ.)

    Με εκτίμηση
    Εμβολιασμενη μητέρα που νόσησε και κόλλησε ολόκληρη την οικογένεια της (άθελά της πάντα)

    Υγ: οι οδηγίες του Εοδυ που μας δόθηκαν ήταν 10 μέρες καραντίνα… Αν συνεχίσουν τα συμπτώματα 14 ημέρες καραντίνα. Επίσης τις 3 πρώτες ημέρες μας έπερναν συνεχώς τηλέφωνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *