Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε θα ξέρουμε για το Πάσχα στο χωριό

3λ ανάγνωσης
Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε θα ξέρουμε για το Πάσχα στο χωριό

Αντίστροφη μέτρηση για άρση του lockdown. Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού. Πότε θα ξέρουμε τι θα γίνει το Πάσχα 2021.

Μετά από πολλούς μήνες σε lockdown η άρση των μέτρων είναι όλο και πιο κοντά. Τα SMS πλησιάζουν στο τέλος τους και η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού αρχίζει να συζητείται όλο και πιο έντονα. Ποια είναι όμως τα τελευταία δεδομένα ενόψει του Πάσχα 2021.

Πάσχα στο χωριό με εμβόλιο ή self test

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης το ερώτημα «γιατί να μην μπορούν οι εμβολιασμένοι να ταξιδέψουν όπως γίνεται και με τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας;». Ωστόσο, πολλές ήταν οι «φωνές» εκείνες που μίλησαν για διαχωρισμό μεταξύ των πολιτών, καθώς είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί ακόμα δεν έχει έρθει η σειρά τους.

Έτσι, με την «πρεμιέρα» των self test στα σχολεία και τη διεύρυνση σε περισσότερες κατηγορίες πολιτών και εργαζόμενων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, υπάρχει ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού με τη χρήση των self test. Δηλαδή, να κάνει κανείς αυτοδιάγνωση πριν φύγει και πριν επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία του.

Όπως όλα δείχνουν το «όπλο» για να ξεκλειδώσει η μετακίνηση και να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε σε χωριά, νησιά και όποια πόλη της Ελλάδας θέλουμε, είναι τα self test.

Μιλώντας σήμερα για το θέμα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημείωσε ακόμα ότι είναι ένα σενάριο που εξετάζεται να γίνει με χρήση των self test «αλλά είναι νωρίς ακόμα. Να δούμε αν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε».

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής, ανέφερε χθες ότι «ενδεχομένως δούμε και μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα, αν και δεν μπορούμε να το πούμε από σήμερα με ασφάλεια. Η χρήση πάντως των self test θα βοηθούσε σημαντικά σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα μέτρα χρήση μάσκας, και αποφυγεί συγχρωτισμού».

Για το Πάσχα ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε ότι θα προτιμούσε «να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι, να μην γκρεμίσουμε αυτό που θα έχουμε χτίσει έως τότε, να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε».

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, υπογράμμισε πως δεν θα έλεγε ναι για το άνοιγμα στο Πάσχα με αυτή την κατάσταση.

Πότε θα ληφθεί η απόφαση

Σχεδόν όλοι οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση αυτή θα ληφθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, και συγκεκριμένα τη Μ. Τρίτη ή Μ. Τετάρτη. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» την αμέσως επόμενη των ανακοινώσεων αναμένεται να αδειάσει και η Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα επιτραπεί το ταξίδι έπειτα από σχεδόν έξι μήνες!

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *