16.2 C
Πτολεμαΐδα
28 Σεπτεμβρίου 2020ΥΠΕΣ: Προωθούνται αλλαγές για προσλήψεις ΑΣΕΠ & κώδικας Αυτοδιοίκησης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΥΠΕΣ: Προωθούνται αλλαγές για προσλήψεις ΑΣΕΠ & κώδικας Αυτοδιοίκησης

Tις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών για την επόμενη περίοδο αναδεικνύει ο Τ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δις ευρώ, σημειώνοντας ότι θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς μέσω των έργων που θα γίνουν την επόμενη τριετία, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας. Όπως είπε, το πρόγραμμα «Έρχεται για να καλύψει μεγάλες και σημαντικές τοπικές ανάγκες που αφορούν τις υποδομές, το περιβάλλον, την ασφάλεια, την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής αλλά και δράσεις κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Έργα που αφήνουν αποτύπωμα σε κάθε γωνιά και σε κάθε δήμο της χώρας. Έργα που θα γίνουν με διαφάνεια από την αυτοδιοίκηση εξαφανίζοντας κάθε πελατειακή και μικροκομματική λογική. 502 έργα της προηγούμενης κυβέρνησης που είχαν μείνει ορφανά -που δεν είχαν ουσιαστικά διασφαλισμένη χρηματοδότηση- εντάχθηκαν κατευθείαν στο νέο πρόγραμμα και είναι ήδη σε εξέλιξη».

Ο υΠΕΣ εξάρει τη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνοντας ότι αντέδρασε «δημιουργικά και καινοτόμα». Συνεργάσθηκε αποτελεσματικά με το υπουργείο Εσωτερικών, υλοποίησε και υλοποιεί δράσεις που ενισχύουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή και από κοινού, υπουργείο Εσωτερικών και Αυτοδιοίκηση αναβάθμισαν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αναφερόμενος στη συμβολή του υπουργείου Εσωτερικών στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού ο κ. Θεοδωρικάκος υποστηρίζει ότι δημιουργείται ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη και ελήφθησαν γρήγορες και καινοτόμες αποφάσεις. «Πετύχαμε την αδιάκοπη και συνεχή λειτουργία του κράτους και ταυτόχρονα την προστασία της ζωής των εργαζομένων του δημοσίου τομέα αλλά και την ασφάλεια των πολιτών που πρέπει να εξυπηρετούνται από τις δημόσιες υπηρεσίες», είπε. Και σημείωσε ότι από τον επόμενο μήνα τα περισσότερα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά που έχει ανάγκη ο κάθε πολίτης θα μπορεί να τα λαμβάνει ηλεκτρονικά, με ένα «κλικ». Προσέθεσε, επίσης, ότι προωθεί «μεθοδικά τη μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, τον κώδικα της Αυτοδιοίκησης και του εκσυγχρονισμού του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο»

 Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Από τις αρχές Μαΐου θα έχουν τη δυνατότητα οι πληττόμενες επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια ύψους έως το 25% του τζίρου τους από τις τράπεζες, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα…

Ενεμφανίσθη ο Δήμαρχος, ο κύριος Πλακεντάς! Εκπληκτικό!!

1. Ο κύριος Πλακεντάς στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας

Loading ... Loading ...

2. Πώς κρίνετε το επιτελείο συνεργατών του Δημάρχου κυρίου Πλακεντά

Loading ... Loading ...

3. Σε ποια ηλικιακή κατηγορία ανήκετε

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!