Θάνος Πλεύρης: Προανήγγειλε νέα χαλάρωση των μέτρων

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Θάνος Πλεύρης: Προανήγγειλε νέα χαλάρωση των μέτρων

Θάνος Πλεύρης: Προανήγγειλε νέα χαλάρωση των μέτρων

Νέα άρση μέτρων κατά του κορωνοϊού μέχρι το Πάσχα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. “Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από τη γενική γραμματέα, την κυρία Αγαπηδάκη, ένα συνολικό πλάνο της κυβέρνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει και δυναμικά χαρακτηριστικά με βάση την πορεία της πανδημίας. Όσο δεν πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα αλλά σίγουρα, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο” τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Ο εμβολιασμός μας προστατεύει»

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «ο εμβολιασμός και αυτή τη στιγμή, παρά τα υψηλά κρούσματα τα οποία βλέπετε, το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού έχει φτάσει το 84-85%, ακριβώς μας προστατεύει από τις νοσηλείες και τις βαριές νοσηλείες». Παράλληλα, αυτή τη στιγμή διατίθενται τα χάπια της Merck ενώ ξεκινά και η διάθεση του αντιικού φαρμάκου της Pfizer.

Και για τα δύο χάπια θα υπάρχει διαδικασία, με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα. Ο κ. Πλεύρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα διασφαλιστούν αντιικά χάπια για όλον τον πληθυσμό, ξεκαθαρίζοντας ότι το βασικό είναι η πρόληψη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Για τα νοσοκομεία και τους υγειονομικούς

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή οι διασωληνωμένοι βρίσκονται σε επίπεδα ελεγχόμενα από ΕΣΥ, ενώ και στις απλές κλίνες υπάρχουν κενά.

«Σε όλο αυτό το πλαίσιο θέλουμε να στηρίξουμε το ΕΣΥ με τις προσλήψεις που θα γίνουν -θα βγει προκήρυξη τις επόμενες ημέρες των 4,000 νοσηλευτών- διότι ακριβώς θέλουμε πολύ γρήγορα και με διαδικασίες και συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα, να μειωθούν οι λίστες των χειρουργείων, να έρθουν τα νοσοκομεία στην προτέρα κατάσταση και να είμαστε έτοιμοι, γιατί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το ECDC μας προειδοποιούν ότι από τον Σεπτέμβριο ενδεχομένως να υπάρξει κλιμάκωση. Άρα αυτόν τον χρόνο τον θέλουμε για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», πρόσθεσε.

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι 31/12 θα παραμείνουν σε αναστολή και όσο υπάρχει πανδημία δεν θα επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Η απόφασή μας είναι ότι όπως ακριβώς ανανεώνονται οι συμβάσεις των ανθρώπων για να προσφέρουν για Covid, από τους υγειονομικούς και ειδικά τους γιατρούς και τους νοσηλευτές υπάρχει μια παραπάνω απαίτηση της Πολιτείας ότι για να παρέχουν τις υπηρεσίες θα πρέπει να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, να εμβολιαστούν».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!