Προσωπικός γιατρός: Ενεργοποιούνται τα ραντεβού – Τι εξετάσεις θα γίνονται

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Προσωπικός γιατρός: Ενεργοποιούνται τα ραντεβού – Τι εξετάσεις θα γίνονται

Προσωπικός γιατρός: Ενεργοποιούνται τα ραντεβού – Τι εξετάσεις θα γίνονται

Προσωπικός γιατρός: Οι εμβολιασμοί με τα τελευταία εμβόλια κατά των Ομικρον 4 και Ομικρον 5 ξεκινούν σήμερα και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την προστασία έναντι του κορονοϊού ενόψει της έξαρσης που αναμένεται. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί το “σήμα εκκίνησης” για τον αντιγριπικό εμβολιασμό. Ο προσωπικός γιατρός έρχεται σε μια κομβική χρονική στιγμή και θα αποτελέσει τον σύμβουλο των πολιτών για αυτή την περίοδο των .. εντατικών εμβολιασμών.

 

Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τα ηλεκτρονικά ραντεβού για να μπορούν οι πολίτες να επισκέπτονται τους προσωπικούς γιατρούς που έχουν επιλέξει. Σύμφωνα με όσα είπε (Mega) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν οι πολίτες ραντεβού στους γιατρούς. Θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα με σκοπό να υπάρχει έλεγχος των ραντεβού που πραγματοποιούν οι γιατροί. Η διαδικασία θα είναι απλή και θα θυμίζει τον προγραμματισμό ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το πρώτο ραντεβού θα διαρκέσει 30 λεπτά καθώς χρειάζεται να ενημερωθεί ο φάκελος υγείας του κάθε πολίτη από τον κάθε γιατρό. Τα επόμενα ραντεβού θα έχουν διάρκεια 15 λεπτών, σύμφωνα με όσα έχουν οριστεί.

Ο προσωπικός γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφεί δωρεάν τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν οι χρονίως πάσχοντες και θα αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με το Σύστημα Υγείας. Το πρώτο ραντεβού θεωρείται πολύ σημαντικό, ακόμη και εάν πρόκειται για νέους πολίτες χωρίς προβλήματα υγείας, καθώς χρειάζεται ο γιατρός να έχει γνώση του ιατρικού ιστορικου όλων των πολιτών που θα έχει στην ευθύνη του.

Δεν έχει καθοριστεί συχνότητα επίσκεψης στον προσωπικό γιατρό. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται αναλόγως τις ιατρικές ανάγκες κάθε πολίτη. Εαν δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα υγείας, ο ίδιος ο προσωπικός γιατρός θα ορίσει τη συχνότητα επίσκεψης από τον πολίτη για έλεγχο και πρόληψη.

Δωρεάν εξετάσεις στο πρώτο ραντεβού

Στο πρώτο ραντεβού ο προσωπικός γιατρός θα δώσει μια σειρά προληπτικών εξετάσεων, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας. Οπως προκύπτει από τις πληροφορίες, οι εξετάσεις αυτές πέρα από τις γενικές (αίματος, ούρων), θα περιλαμβάνουν ένα “πακέτο” για λιπιδαιμικό έλεγχο, που εκτιμά τυχόν αυξημένα λιπίδια στο αίμα τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Οι εξετάσεις αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, έλεγχο για σάκχαρο, “καλή” και “κακή” χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα εγγραφών έχει “ανοίξει” για αρκετές ειδικότητες γιατρών, διευκολύνοντας τους χρονίως πάσχοντες που έχουν ήδη το δικό τους γιατρό.

Μέχρι τώρα ως προσωπικοί γιατροί ορίζονταν ιατροί ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας για τον ενήλικο πληθυσμό. Εχει υπογραφεί, όμως, απόφαση σύμφωνα με την οποία εντάσσονται και γιατροί άλλων ειδικοτήτων με βασική εκπαίδευση Παθολογία. Συγκεκριμένα: α) αιματολογίας, β) γαστρεντερολογίας, γ) ενδοκρινολογίας-διαβητολογίας, δ) καρδιολογίας, ε) νευρολογίας, στ) νεφρολογίας, ζ) ρευματολογίας, η) παθολογικής ογκολογίας, θ) πνευμονολογίας-φυματιολογίας και ι) φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι οποίοι ασκούν ελευθέριο επάγγελμα και διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε (Mega) ότι υπολογίζεται στις 10 Οκτωβρίου να ανοίξει ξανά το σύστημα ώστε να μπαίνουν οι γιατροί αυτοί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!