3.6 C
Πτολεμαΐδα
26 Νοεμβρίου 2020Προπονήσεις με διάδρομο γυμναστικής – Συμβουλές και λάθη που πρέπει να αποφύγετε
ΥΓΕΙΑ

Προπονήσεις με διάδρομο γυμναστικής – Συμβουλές και λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Χρησιμοποιείτε διάδρομο γυμναστικής ως μέρος της καθημερινής σας προπόνησης; Ένα αποτελεσματικό workout είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να εκπαιδεύσετε την καρδιά σας και να μειώσετε το λίπος. Και όμως, πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους διαδρόμους γυμναστικής δεν παίρνουν το πλήρες όφελος από τις προπονήσεις τους. Εδώ είναι τρία κοινά λάθη για να αποφύγετε.

 

Λάθος # 1: Διαφοροποιήστε τις προπονήσεις σας

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που ακούμε σχετικά με τα workout των διαδρόμων γυμναστικής είναι ότι είναι βαρετά. Λοιπόν, αυτό δεν είναι σφάλμα των διαδρόμων. Ας το παραδεχτούμε, είμαστε όλοι πλάσματα συνήθειας. Μόλις βρούμε κάτι που μας ταιριάζει, τείνουμε να το επαναλαμβάνουμε.
Ωστόσο, όταν πρόκειται για προπόνηση με χρήση ενός διαδρόμου γυμναστικής, η εξοικείωση δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση.
Προκειμένου να αυξήσετε την ικανότητά σας και να βελτιώσετε περισσότερο το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, θα πρέπει να διαφοροποιήσετε τις προπονήσεις σας. Αν κάνετε την ίδια προπόνηση κάθε εβδομάδα, το σώμα σας θα προσαρμοστεί και δεν θα αποτελεί πλέον πρόκληση. Κάντε τον εαυτό σας λοιπόν να νιώσει ‘’άβολα’’.
Θα πρέπει να αλλάζετε την προπόνησή σας κάθε δύο εβδομάδες. Αν τρέχετε 30 λεπτά χωρίς κλίση, μεταβείτε σε μια προπόνηση με κλίση. Μπορείτε ακόμα να εκτελέσετε 30 λεπτά, αλλά αλλάξτε την κλίση για 3 λεπτά τη φορά, για παράδειγμα.
Θα δώσετε στον εαυτό σας μια προπόνηση γεμάτη προκλήσεις.

 

Λάθος # 2: Κρατάτε τους βραχίονες

Συναντάμε αυτό το συνηθισμένο λάθος αρκετά συχνά. Όταν κρατάτε τις πλευρικές ράγες ή την μπροστινή ράγα του διαδρόμου, δεν χρησιμοποιείτε ολόκληρο το σωματικό σας βάρος κατά την προπόνηση. Στην ουσία, εξαπατάτε τον εαυτό σας.
Πολλοί άνθρωποι κρατιούνται από την μπροστινή χειρολαβή εάν η λαβή αυτή περιέχει όργανα μέτρησης καρδιακού παλμού. Παρόλο που είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τον καρδιακό παλμό σας, μην αφήνετε να σας αποσπάσει την προσοχή από την προπόνηση. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε έναν ανιχνευτή καρδιακών παλμών. Τα χέρια σας θα είναι ελευθέρα και θα χρησιμοποιείτε ολόκληρο το σωματικό σας βάρος.
Αν αισθάνεστε την ανάγκη να κρατήσετε τη ισορροπία σας, μειώστε την ταχύτητά σας ή μειώστε την κλίση. Είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο ασφαλές να είναι ελεύθερα τα χέρια σας σε ένα διάδρομο από ό, τι να κρατιέστε. Σκεφτείτε όταν περπατάτε ή τρέχετε σε εξωτερικούς χώρους, κρατάτε τίποτα;

 

Λάθος # 3: Δεν χρησιμοποιείτε την κλίση

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η κλίση είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα σε ένα διάδρομο. Μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την αποτελεσματικότητα της προπόνησής σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία κλίσης. Επιπλέον, εάν βρεθείτε πιεσμένοι για το χρόνο, η κλίση σας επιτρέπει να πάρετε εξίσου καλά αποτελέσματα από μια προπόνηση σε λιγότερο χρόνο.
Συνιστούμε πάντα να έχετε κλίση στο ελάχιστο 1%. Αυτό θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε το βάρος του σώματός σας για να προωθήσετε προς τα εμπρός και να εξαλείψετε την αίσθηση της κατάβασης. Επιπλέον, θα έχετε την τάση να τρέχετε περισσότερο στα δάχτυλα των ποδιών σας σε αντίθεση με το κάτω μέρος των ποδιών σας.

 

Μια καλή προσέγγιση είναι η εναλλαγή μεταξύ της ταχύτητας, της απόστασης και της κλίσης των προπονήσεων, γνωστών και ως διαλλειματικές προπονήσεις. Δεν θα εξαλείψετε μόνο την μονοτονία, αλλά το σώμα σας θα μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικότερα στο σοκ των συνεχόμενων αλλαγών μετά από κάποιες προπονήσεις.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις τρεις απλές προτάσεις, θα δείτε πως οι προπονήσεις σας μπορούν να γίνουν πιο ευχάριστες και αποτελεσματικές.

 

 Φόρτωση....
Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Άσκησε έφεση ο εισαγγελέας Αντιμέτωποι με την ανώτατη ποινή που…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 1133

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!