Οριστικά εκτός ΕΣΥ πετάει η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Οριστικά εκτός ΕΣΥ πετάει η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

ΥΓΕΙΑ

Οριστικά εκτός ΕΣΥ πετάει η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Παραμένουν στις θέσεις τους αλλά χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού όσοι δεν έκαναν την τρίτη δόση

Με τιμωρητικές τακτικές η κυβέρνηση διώχνει οριστικά από το Εθνικό Σύστημα Υγείας τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας «βουλιάζουν» υποστελεχωμένα, με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και δομές.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις μέχρι 31 Μαρτίου, θα απολυθούν. Μάλιστα με αυταρχικό ύφος, υποστήριξε ότι μόνοι τους έθεσαν τους εαυτούς τους εκτός, επειδή τους λείπει… ένα τυπικό προσόν! Δεν είπε ούτε λέξη όμως για εκείνους που έχουν ως «προσόν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού ωστόσο υπολείπονται της ειδίκευσης που είναι απαραίτητη για θέσεις στις οποίες όπως έχει καταγγελθεί από συναδέρφους τους, έχει τοποθετηθεί ανειδίκευτο προσωπικό.

«Μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει μία γενική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν στο σύστημα. Η θέση μου είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου δεν θα πρέπει να παραμένουμε μόνο στην αναστολή αλλά δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Θα τους λείπει ένα τυπικό προσόν, δεν τίθεται θέμα απόλυσης αλλά ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα ενώ στην αρχή είχε διαρρεύσει ότι θα τεθούν εκτός ΕΣΥ και όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση -ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων– ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι τελικά θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ωστόσο θα χάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους: «Η τρίτη δόση δεν σχετίζεται με την αναστολή. Ο νόμος έλεγε για την αναστολή ότι αν δεν έχεις κάνει δύο δόσεις. Δεν μπαίνει σε αναστολή όποιος δεν έχει κάνει ενισχυτική δόση. Όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση στις 7 Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό τους δεν ισχύει για την κοινωνική δραστηριότητα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού συνδυάζεται με την κινητικότητα και εμείς το έχουμε συνδυάσει με εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής» υποστήριξε.

Επιπλέον, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η άρση των μέτρων γιατί οι περιορισμοί δεν μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση της Όμικρον: «Από εδώ και στο εξής πρέπει πλέον να οδηγούμαστε στην πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων γιατί η Όμικρον έχει μικρότερη νοσηρότητα από τη Δέλτα, αλλά και γιατί είναι τέτοια η μεταδοτικότητά της που ό, τι μέτρα και να πάρουμε δεν μπορούμε να την περιορίσουμε» δήλωσε.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.