Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Έρχονται 1.300 προσλήψεις -Τι είπε η Αγαπηδάκη για τους επαγγελματίες υγείας

Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Έρχονται 1.300 προσλήψεις -Τι είπε η Αγαπηδάκη για τους επαγγελματίες υγείας

Περιεχόμενο

Συνολικά  1.375 προσλήψεις δρομολογούνται για τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) όπως επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη,  στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ίο.

«Το Κέντρο Υγείας Ίου θα ενισχυθεί περαιτέρω με έναν γενικό ιατρό, τρεις νοσηλευτές, μια επισκέπτρια υγείας, θέσεις διοικητικού προσωπικού, οδηγών και βοηθών εργαστηρίων», είπε η κ. Αγαπηδάκη, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Υγείας  του νησιού.

 

Για την ανάπτυξη κατοικιών για επαγγελματίες υγείας

 

Παράλληλα, σημείωσε ότι δρομολογείται η ανάπτυξη κατοικιών για επαγγελματίες υγείας. «Είναι πολύ σημαντικό τι κάνουμε όλο τον χρόνο για την υγεία των κατοίκων στα νησιά μας. Είναι βασικό να έχουμε μια σταθερή ομάδα επαγγελματιών υγείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η κ. Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ίου όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γκίκα Γκίκα με τον οποίο συζήτησαν αναλυτικά σημαντικά ζητήματα για το νησί της Ίου.

Επίσης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες για την δημόσια υγεία, όπου αναφέρθηκε αναλυτικά και στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» και ειδικότερα στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου με αφορμή την ΚΥΑ που υπεγράφη χθες. Εξήγησε αναλυτικά τα βήματα της διαδικασίας στους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι «οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτά τα δωρεάν εργαλεία που μας δίνει το κράτος και να κάνουμε ένα δώρο ζωής στον εαυτό μας».

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της ενόψει των ευρωεκλογών, η κ.Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το αρχαιολογικό μουσείο Ίου και συνομίλησε με πολίτες κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην αγορά.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της η κ. Αγαπηδάκη υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Όλα όσα εξαγγείλαμε, τα βλέπουμε να γίνονται πράξη. Από το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων, τις κινητές μονάδες και ομάδες που επισκέπτονται κατ οίκον τους πολίτες σε κάθε γωνιά της χώρας και συνεχίζουμε με μια σειρά από ενέργειες που αφορούν πέρα από το Ταμείο Ανάκαμψης την ενίσχυση των υποδομών των νοσοκομείων. Σε τρεις μέρες έχουμε ευρωεκλογές και είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι προχωράμε μπροστά, βήμα βήμα πλησιάζουμε την Ευρώπη και για αυτό έχει αξία να έχει πολιτική σταθερότητα η χώρα, να μην αγνοήσουμε τις ευρωεκλογές. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μας φέρνει σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
1

Κοινοποίηση σε

Facebook
X

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !