Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πρακτικές αυτοβοήθειας για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης [vid]

Κατάθλιψη Συμπτώματα Αντιμετώπιση: Πρακτικές αυτοβοήθειας για να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κατάθλιψης [vid]

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εάν εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο βιώνει κατάθλιψη, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε ότι υπάρχει μια πληθώρα τεχνικών και τρόπων που μπορείτε να υιοθετήσετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε ορισμένες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε. “Όταν αναγνωρίζετε την κατάθλιψη ως κάτι πραγματικό και θεραπεύσιμο, μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε πολλές πτυχές της ζωής σας”, λέει η Δρ Caroline Bader, ψυχίατρος στο νοσοκομείο McLean που σχετίζεται με το Χάρβαρντ.

unhappy at work 1 e1419982884571

  • Κάντε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας

Η προσθήκη τακτικής δομής στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή, ακόμη και στη θεραπεία πολλών κοινών συμπτωμάτων της κατάθλιψης. “Δεν χρειάζεται να κάνετε σαρωτικές αλλαγές”, λέει η Δρ Bader. “Οι μικρές προσαρμογές μπορεί συχνά να έχουν σημαντικό αντίκτυπο”. Για παράδειγμα, κάντε την καθημερινή άσκηση προτεραιότητα (περπατήστε κάθε μέρα 10 λεπτά με τα πόδια), προσφέρετε εθελοντική εργασία σε μια τοπική κοινότητα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε διαδικτυακές συναντήσεις ομάδων. Η συμμετοχή σας σε ένα πρόγραμμα κοινοτικό, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας ή σε μια περιβαλλοντική ομάδα θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε μια “μεγαλύτερη αίσθηση του σκοπού”, λέει η Δρ Bader.

CalmCoolCollective

  • Δοκιμάστε τη συνειδητότητα ή τον διαλογισμό

Αυτές οι πρακτικές σας διδάσκουν να διαχειριστείτε το άγχος που μπορεί να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα της κατάθλιψης ή ακόμα και να τα προκαλέσει. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πληθώρα πηγών και εφαρμογών που θα σας εντάξουν σε ένα περιβάλλον με τεχνικές αυτοβοήθειας, ώστε να μάθετε τα βασικά.

online

 

  • Εξερευνήστε τη διαδικτυακή ψυχοθεραπεία

Η πανδημία οδήγησε σε αύξηση της τηλεθεραπείας. “Η ψυχοθεραπεία μπορεί να είναι μια θετική εμπειρία για πολλούς και βοηθά στην αντιμετώπιση ψυχικών καταστάσεων που προκαλούν συμπτώματα”, εξηγεί η Δρ Bader. “Επιπλέον, αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι μια επιλογή για τους άνδρες που είναι συχνά πιο “απρόθυμοι” να κάνουν θεραπεία δια ζώσης”. Ζητήστε από το γιατρό σας να σάς συστήσει έναν εμπειρογνώμονα ψυχικής υγείας και σκεφτείτε το ενδεχόμενο των διαδικτυακών συνεδριών.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida