Η Κεραμέως καθησυχάζει για τη γρίπη και επιβεβαιώνει το άνοιγμα των σχολείων – Τι είπε για τις μάσκες και το πρώτο κουδούνι

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Η Κεραμέως καθησυχάζει για τη γρίπη και επιβεβαιώνει το άνοιγμα των σχολείων – Τι είπε για τις μάσκες και το πρώτο κουδούνι

Η Κεραμέως καθησυχάζει για τη γρίπη και επιβεβαιώνει το άνοιγμα των σχολείων – Τι είπε για τις μάσκες και το πρώτο κουδούνι


«Τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα» ξεκαθάρισε η υπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της απορρίπτοντας τοποθετήσεις για παράταση των διακοπών λόγω της έξαρσης γρίπης και ιώσεων.Όπως δήλωσε η υπουργός στον ΣΚΑΪ: «Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα».

Τι ισχύει για τις μάσκες

 

Στην ερώτηση αν τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα, η κυρία Κεραμέως απάντησε: «Εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

 

Όπως ανέφεραν νωρίτερα στο ethnos.gr, στελέχη του υπουργείου Παιδείας «η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, δεν έχει κάνει πρόταση για παράταση των διακοπών στα σχολεία, ούτε και για επιστροφή της μάσκας για μαθητές, φοιτητές και διδακτικό προσωπικό και συνεπώς τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και λοιπές δομές εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά μετά το πέρας των διακοπών».

 

Ανάλογη θέση πήρε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία τόνισε ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19». Αναφερόμενη στην πρόταση κάποιων επιστημόνων οι οποίοι ζητούν να μην ανοίξουν ακόμη τα σχολεία απάντησε ότι «όταν ακούει κανείς τους επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως. Να ξέρουν όμως οι γονείς ότι το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας. Όταν το υπουργείο Υγείας, με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περαιτέρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων».

 

Σύμφωνα με την κυρία Μακρή , το γεγονός ότι τα παιδιά που θα επιστρέψουν στα σχολεία τους, σε ένα περιβάλλον που παραμένουν οι οδηγίες όπως καθαριότητα, καλός εξαερισμός, δεν χρειάζεται να προκαλεί ανησυχία. «Δεν υπάρχει κίνδυνος από την επιστροφή στα θρανία, ούτε ιδιαίτερη ανησυχία από ό,τι λένε οι ειδικοί», σημείωσε η υφυπουργός, αναφέροντας ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στην ώρα τους.

Η πρόταση Καπραβέλου

 

Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα προτείνει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης στα παιδιά την περίοδο μετά τις γιορτές.

 

Ο γιατρός δήλωσε πως τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές. Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε. Υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα».

 

Σύμφωνα με τον γιατρό, η έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού έχει περιοριστεί σε σχέση με πέρυσι και η πίεση στα νοσοκομεία είναι λόγω των ιογενών λοιμώξεων. Σημείωσε ότι «όπως δυστυχώς φάνηκε και στην περίπτωση του 6χρονου από τε Γρεβενά, δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε ΜΕΘ Παίδων, για αυτό θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!