Απεργούν σήμερα οι οδοντίατροι – Ποια είναι τα αιτήματά τους

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Απεργούν σήμερα οι οδοντίατροι – Ποια είναι τα αιτήματά τους

Απεργούν σήμερα οι οδοντίατροι – Ποια είναι τα αιτήματά τους


Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΕ) καλεί σήμερα σε απεργία όλους τους οδοντιάτρους της χώρας.

Ταυτόχρονα η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας για τη τη διεκδίκηση και επίλυση κυρίαρχων θεσμικών αιτημάτων που αφορούν σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα του υγειονομικού κλάδου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους, οι οδοντίατροι διεκδικούν:

(α) Την ακύρωση της ισοπέδωσης των συντάξεων των υγειονομικών και την εξίσωσή τους με αυτές των άλλων επιστημόνων. Όπως καταγγέλλουν, οι συνταξιούχοι υγειονομικοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λαμβάνοντας συντάξεις 800 ευρώ μικτά ύστερα από 40 χρόνια εργασίας.

(β) Την αύξηση του επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές επαγγελματίες μητέρες Υγειονομικούς. Λαμβάνουν 200 ευρώ τον μήνα, για τους 4 μήνες απουσίας από την εργασία τους λόγω κύησης και λοχείας και ζητούν άμεση αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στο ύψος του κατώτερου μισθού, δηλ. στα 713 ευρώ κάθε μήνα για διάστημα 4 μηνών.

(γ) Την ικανοποίηση σειράς θεσμικών αιτημάτων, που αποσκοπούν στην εργασιακή στήριξη, προστασία και ελάφρυνση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος των Υγειονομικών, με πρωτεύον αίτημα την άρση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για φέτος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης, «η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τον κλάδο των υγειονομικών ο οποίος στην περίοδο της πανδημίας στήριξε και ενδυνάμωσε το Σύστημα Υγείας. Τα αιτήματα αυτά μας έχουν διατυπωθεί κατ΄ επανάληψη και έχουν αποτυπωθεί στην από 22-11-2022 επίσημη Ανακοίνωση των Προέδρων όλων των Υγειονομικών Συλλόγων, δίχως καμιά ανταπόκριση».

Η Γενική Γραμματέας της Ε.Ο.Ο. κυρία Μαρία Μενενάκου αναφερόμενη στα αιτήματα του κλάδου χαρακτηρίζει «άδικη την αντιμετώπιση των νέων μητέρων Οδοντιάτρων που οδηγεί σε απαξίωση του ρόλου της μητρότητας. Ζητούμε ξεκάθαρη αναπροσαρμογή του χορηγούμενου επιδόματος μητρότητας στις μη μισθωτές αυτοαπασχολούμενες μητέρες».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!