«Τέλος» η Stolichnaya: Αλλάζει όνομα -Πώς θα λέγεται

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
«Τέλος» η Stolichnaya: Αλλάζει όνομα -Πώς θα λέγεται

«Τέλος» η Stolichnaya: Αλλάζει όνομα -Πώς θα λέγεται

 

Την αλλαγή του ονόματος της διάσημης βότκα ανακοίνωσε η εταιρεία που παράγει την Stolichnaya, καθώς ο ιδρυτής της θέλει να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του με το καθεστώς Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Έτσι, το ποτό, που διαφημίζεται ως ρωσικό, πλέον θα κυκλοφορεί και θα πωλείται ως Stoli, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το CΝΝ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Stoli Group Γιούρι Σέφλερ εξορίστηκε το 2000 από τη Ρωσία, καθώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πολιτική του πρόεδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το συγκεκριμένο ποτό κυκλοφορεί εδώ και καιρό ως ρωσική βότκα, ωστόσο οι εγκαταστάσεις παραγωγής του βρίσκονται στη Λετονία από εκείνο το έτος.

Η δε Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Συν τοις άλλοις, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης επιθυμία των εργαζομένων της να αναλάβουν πρωτοβουλία, προκειμένου να επικοινωνούν περισσότερο ότι η συγκεκριμένη βότκα «πρωτοξεκίνησε» της στη Λετονία.

Προ ημερών όμιλος Stoli ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά του περίφημου αλκοολούχου δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, πολλές πολιτείες ζητούν από τις κάβες να απομακρύνουν από τα ράφια τους όλα τα ποτά που έχουν παραχθεί στη Ρωσία ή προωθούνται ως ρωσικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για βότκα. Κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ άδειασαν μπουκάλια της βότκας Stoli ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται πάντως, ότι η ρωσική βότκα αποτελεί μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα 7 δισ. δολάρια του ετήσιου τζίρου της αγοράς αυτής, σύμφωνα με τα στοιχεία του Distilled Spirits Council.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!