Φινλανδία: Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Φινλανδία: Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ

Φινλανδία: Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ


Πέρασε από τη βουλή της χώρας με 184 υπέρ επί συνόλου 200.

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας υποστήριξε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα της χώρας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρός του. Η έγκριση των συνθηκών του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου και της ένταξης της Φινλανδίας πέρασε με 184 μέλη, επί συνόλου 200, του κοινοβουλίου να ψηφίζουν υπέρ, επτά κατά και ένα να τηρεί αποχή.

Αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από έναν χρόνο, η Φινλανδία υπέβαλε τον περασμένο Μάιο αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αφού μέχρι τώρα εξαρτάτο από τις δικές της ένοπλες δυνάμεις για την υπεράσπιση των συνόρων της με τη Ρωσία, μήκους 1.300 χιλιομέτρων.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η είσοδος νέων μελών στο ΝΑΤΟ πρέπει να εγκριθεί από τα υπάρχοντα μέλη της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας και η υποστήριξη για την αίτηση της Φινλανδίας παραμένει σε εκκρεμότητα από την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Τα «αγκάθια» της Τουρκίας

Εγκρίνοντας τα ιδρυτικά έγγραφα του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία μπορεί να προηγηθεί της γειτονικής Σουηδίας, η οποία έχει επίσης αιτηθεί να γίνει μέλος αλλά η δική της αίτηση παρακωλύεται από την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να δεχθεί τη Φινλανδία στο ΝΑΤΟ, αλλά κατηγορεί τη Σουηδία ότι προσφέρει καταφύγιο σε ανθρώπους που θεωρεί πως ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Σουηδία περιμένει επίσης έγκριση της υποψηφιότητάς της από την Ουγγαρία, το κοινοβούλιο της οποίας ξεκίνησε σήμερα τις επικυρώσεις και μπορεί να διεξαγάγει την ψηφοφορία αργότερα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...