7.1 C
Πτολεμαΐδα
30 Νοεμβρίου 2020Lock down - Επίσκεψη Χαρδαλιά - Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε!!!!! Και συνακόλουθα κύριοι Βουλευταί!
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Lock down – Επίσκεψη Χαρδαλιά – Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε!!!!! Και συνακόλουθα κύριοι Βουλευταί!

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε!!!!! Και συνακόλουθα κύριοι Βουλευταί!

 

Πολιτικός σχολιαστής

Πολιτίδης Χρήστος για το eordaialive.com 

 

Τον κύριο Περιφερειάρχη δεν τον μνημονεύω, θα τον θέσει σύντομα σε καθεστώς ακοινωνησίας η περιοχή μας, διότι ζει “σ’ ωραίο κόσμο γυάλινο και φωταγωγημένο”.

Διαβάσαμε την ανακοίνωση σας, την αναγνώσαμε δις, τρεις και πολλάκις, κάπου χάνεται το νόημα.

Δεν μπορεί να λειτουργεί εκ περιτροπής η αγορά (όπως ζητήσατε), ασφαλώς και δεν μπορεί κατά διαστήματα κάποιοι εγκάθετοι να την κλείνουν,  για τον απλούστατο λόγο ότι απορυθμίζεται και διαλύεται.

Όταν χάνεται μέρος του ΑΕΠ (αυτά είναι βασικά στοιχεία της Πολιτικής Οικονομίας) μικραίνουν τα εισοδήματα, μικραίνει η αγοραστική δυνατότητα, μικραίνει η αγορά, όταν δέ γίνεται επανειλημμένως αυτό, επέρχεται φτωχοποίηση και λοιμός στα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας.

Αυτά είναι στην παρούσα στιγμή : «οι μικροεπαγγελματίες, (είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας στην Πόλη μας, την ΔΕΗ μας την έκλεισαν οι ίδιοι πολιτικοί βάνδαλοι) οι οποίοι καταστρέφονται, οι υπάλληλοι τους οι οποίοι απολύονται, οι νυν και οι παλαιότεροι άνεργοι οι οποίοι είναι πάρα πολλοί, η παρατεταμένη σμίκρυνση του ΑΕΠ θα επιφέρει και την μείωση μισθών και συντάξεων, είναι αναπόφευκτο επακόλουθο.

 

Είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας: «δεν πα να κάνεις όσα νομοθετήματα θέλεις (σαν κυβέρνηση εννοούσε) το στοιχείο που κανει μια οικονομία να προοδεύει είναι η εμπιστοσύνη στην αγορά.

Όσοι ενθυμούνται τον Οικονομικό Ταχυδρόμο ένα σπουδαίο οικονομικό περιοδικό (πάμε αρκετά πίσω στον χρόνο), ήτο από τα βασικά τσιτάτα του.

Η πρακτική (κύριε Δήμαρχε) που ακολουθείτε είναι λάθος, όταν ομιλείς για κοινωνική δυστυχία και φτωχοποίηση κι αυτός που κυβερνά κλείνει μια Πόλη χωρίς να υπάρχει ανταποδοτικός οικονομικός ορίζοντας και δεν καταλαβαίνει, τον πιάνεις από το αυτί.

Αν του το μεγαλώσεις και λιγάκι σίγουρα θα σε καταλάβει…

Κύριε δήμαρχε δεν πρόκειται περί “εκνευρισμού της τοπικής κοινωνίας”, μακάρι να ήταν έτσι.

Φτώχεια έρχεται και έρχονται και τα συσσίτια.

Το ζήσαμε πριν 8 χρόνια στο κοινωνικό Παντοπωλείο, άντε πάλι απ’ την αρχή….

Υ.Γ.

Είναι ακατανόητο το παραλήρημα σας να το απευθύνεται προς τους κατοίκους της Πόλης μας.3 Σχόλια

Σωφρόνης Ευθυμιάδης 19 Οκτωβρίου 2020 at 02:36

ΓΕΙΤΟΝΑ μου κι ΟΡΘΑ Αντιδρών Χρήστο, ΜΠΡΑΒΟ που Μαλώνεις το Δήμαρχό σας
για την ΑΝΕΠΑΡΚΗ πρότασή του προς τον Υφυπουργό σχετικά με τη Λειτουργία των μαγαζιών,
που ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ [αν το σκεφτούμε Καλά] ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ για τη Διασπορά,
καθότι τα Αυξημένα κρούσματα προέκυψαν από κάποιες Καφετέριες, από 1 Σπιτικό πάρτι, Γάμους κ Κηδεία!

Με ΛΟΓΙΚΗ κ Βαθύτερη Σκέψη [με την οποία πιστεύω οι πιο πολλοί να Συμφωνούν),
ΔΕ γίνεται να Φταίνε οι Ιδιοκτήτες ή οι Πελάτες των Μικρών μαγαζιών, που μπαίνουν ΛΙΓΟΙ κάθε φορά σε 1 μαγαζί… ενώ οι ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ πηγαίνουν είτε σε Ιδιωτικές Πολυπληθείς εκδηλώσεις [που ΠΡΕΠΕΙ να Περιοριστούν σε κόσμο] ή στα ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ, όπου εκεί γίνεται ΟΝΤΩΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ, γιατί πολύ απλά οι ιδιοκτήτες, ιδίως των Μεγάλων, μετράνε με το μέτρο τα τραπέζια μεταξύ τους αλλά ΑΔΕΙΑ [ενώ ξέρουν ότι ΔΕΝ είναι το ΣΩΣΤΟ]… αλλά όταν ο κόσμος ΚΑΘΕΤΑΙ, υπάρχει ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ μεταξύ τους!!!
Το έχω ΖΗΣΕΙ κ Δε γίνεται να το αρνηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ Μεγάλος μαγαζάτορας (κ Δε θα πω ονόματα γιατί τους Σέβομαι) αλλά θα πρέπει ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ της ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ όταν κάνουν ΛΑΘΟΣ μετρήσεις κ Γεμίζουν με κόσμο… σα να ΜΗΝ υπήρχε ο Ιός! Εδώ θα πρέπει να ΜΙΛΑΜΕ κι ΕΜΕΙΣ η Κοινωνία κ να τους το ΛΕΜΕ κ να ΜΗΝ το δεχόμαστε να σκέφονται το Κέρδος τους… ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Οπότε, για μένα πρέπει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ των Μαγαζιών,
ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ αριθμός σε Εκδηλώσεις, αλλά ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Απόσταση των τραπεζιών-ατόμων στα Καφέ-Μπαρ!!!

(Προσοχή… είμαι ΠΟΛΕΜΙΟΣ της Αυστηρής Πολιτικής των Περιορισμών κι έχω Διαπιστώσει ο ίδιος ότι ο Κορωνοϊός είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΑ Μεταδοτικός κι Επικίνδυνος… αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι όταν Χτυπήσει, παίρνει ΠΟΛΛΟΥΣ μαζί [ελαφριά ή σοβαρά μέχρι Θανάτου] κ πρέπει να το Σταματήσουμε αυτό ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ… οπότε πρέπει να ΔΕΧΤΟΥΜΕ κάποια ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ μέτρα σε Πολυπληθή μέρη! Ακόμα κι οι Αρνητές του Ιού, ΜΗΝ πείτε ΟΧΙ… διότι ο Ιός ΥΠΑΡΧΕΙ κ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ… απλά ΣΠΑΝΙΑ!)

Η Φράση σου Χρήστο είναι ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ γιατί ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ από τους Δημάρχους κ τους Περιφερειάρχες και βέβαια από τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ [που ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ακόμα κ της ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!] κι η ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΑΓΚΙΑ να ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ με τον Υφυπουργό κ να ΜΗ μασήσουν, καθότι θα έχουν την Πλειοψηφία των Μαγαζιών μαζί τους ή σε άλλο θέμα, του ΛΑΟΥ!
Πρέπει όμως ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ με τα ΜΑΓΑΖΙΑ κι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ προτάσεις για να Πειστεί ο Ανώτερος!

Όσον αφορά τον Ανώνυμο Γεώργιο, μιλάει ΤΕΛΕΙΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ κ ΧΩΡΙΣ Αντιπρόταση κ μου την Έσπασε αντί να με κερδίσει, διότι ΔΕΝ είμαστε σ’αυτην τη Χώρα ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, με την Ίδια Γλώσσα-Παράδοση-Τρόπο ζωής για να ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ για το ΠΟΙΟΣ είναι Καλύτερος Αριστερός ή Δεξιός… αλλά πρέπει να απαιτούμε ΠΟΙΟΣ είναι ο πιο ΠΛΗΡΗΣ Συμπατριώτης αυτής της Χώρας, με ΑΓΑΠΗ-ΣΕΒΑΣΜΟ και προς το Έθνος του ΚΑΙ προς το ΛΑΟ του ΚΑΙ προς τους Αλλοδαπούς μετανάστες [αυτούς που ΣΕΒΟΝΤΑΙ τη Χώρα κι ήρθαν να κάνουν μια Καλύτερη Ειρηνική Ζωή!]
Εγώ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΛΗΡΗΣ Άνθρωπος προσπαθώ να είμαι… κι όποιος ΝΟΜΙΖΕΙ ότι επειδή βρίσκεται σε ΜΙΑ Ιδεολογία ή Κόμμα, έχει ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΔΙΚΙΟ…. ΓΕΛΙΕΤΑΙ, κάνει ΛΑΘΟΣ κι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ κι ΕΜΦΥΛΙΑΚΟΣ, ενώ ΟΛΕΣ οι Ιδεολογίες έχουν μέσα τους κάποια ΘΕΤΙΚΑ κ πρέπει να πάρουμε ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ… και να ΕΝΩΘΟΥΜΕ στις Βασικές Πανανθρώπινες Κοινωνικές Αξίες [Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισότητα. Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία, Αλληλεγγύη] που ΟΛΟΙ θέλουμε, για να Πετύχουμε την Εφαρμογή τους… ΚΑΘΟΛΙΚΑ!!!
ΜΗ μου πείτε ότι Διαφωνείτε, κύριοι Συμπατριώτες μου κ Συναγωνιστές μου για το Κοινό Καλό κι οι 2!???
Σωφρόνης, Δάσκαλος Θεάτρου, Ηθοποιός κ ΝΟΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ των Κοινωνικών Αξιών!

Και για του λόγου το Αληθές ο Πολιτίδης Χρήστος 17 Οκτωβρίου 2020 at 23:34

Κύριε ανώνυμε Γεώργιε, επειδή θεωρώ ότι είναι άδικοι οι χαρακτηρισμοί σας αποφάσισα να διαλύσω την ομίχλη που τους περιβάλει.
Δεν φιλοδοξώ να γίνω Δήμαρχος (τα γραπτά μένουν), κάθε άλλο, φιλοδοξώ δέ να τελειώσω τον “θλιβερό βίο” μου ως Δημοσιογράφος, μάχιμος και ανεξάρτητος, αυτή είναι η μόνη πολιτική μου φιλοδοξία.
Το ότι ενοχλώ ορισμένους με χαροποιεί, αυτό είναι η επαλήθευσις, της ορθότητας των γραφομένων μου.
Προέρχομαι από τον χώρο της Προοδευτικής Αριστεράς (δεν είναι κρυφό αυτό) του ήθους, των ιδεών και της κουλτούρας, αυτήν που κάθε σοβαρό βιβλίο, ανάγνωσμα, στην λογοτεχνία, στην ποίηση, στην ιστορία, είναι συμπορευόμενον αυτής.
Από ότι καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σας “ανήκετε στους απέναντι”, αυτούς τους οποίους ονόμαζα Σταλινικό υπόκοσμο και για τον οποίον έδωσα μάχες εναντίον του.
Σας ευχαριστώ όπως και να ‘χει για το σχόλιο.

ανωνυμος γεωργιος 17 Οκτωβρίου 2020 at 21:06

κυριε πολιτιδη φιλοδοξεις για δημαρχος υπο την σκεπη της δηθεν αριστερας συριζα-καμμενος πολλα καρβελια πρεπει να φατε ακομη αγορι μου για να μοστραρετε για αριστεροι.

Τα σχόλια έκλεισαν.

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 6981893715, στο facebook , μέσω email στο info@eordaialive.com.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ
Με τίτλο: «Η νέα ρύθμιση για την τηλεργασία» κυκλοφορεί, αυτήν την…

Πρέπει να δημιουργηθεί Νομός Εορδαίας με Πρωτεύουσα την Πτολεμαΐδα;

    Συνολικά ψήφισαν: 2078

Loading ... Loading ...

Eordaialive στην καρδία της Κοινωνίας!