Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο στην Ελλάδα που εισάγει τεχνολογία Blockchain

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών και των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι το πρώτο στην Ελλάδα που εισάγει τεχνολογία Blockchain

Στον εκσυγχρονισμό του τολμά και προχώρα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας εφαρμόζοντας την καινοτόμα Τεχνολογία Blockchain για την πιστοποίηση ψηφιακών εγγράφων που διαχειρίζεται και έτσι γίνεται το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Ελλάδα που εναρμονίζεται στις επιταγές της εποχής που διανύουμε, παρέχοντας ασφάλεια, αξιοπιστία και κύρος στις συναλλαγές του, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με εφαρμογή Blockchain Certification των διαδικασιών ISO αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας και παρέχει ασφαλείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες στα συστήματα εσωτερικής διεκπεραίωσης, έκδοσης και πιστοποίησης ψηφιακών εγγράφων του Πανεπιστημίου. Παράλληλα εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια συναλλαγών σε όλο τον κύκλο ζωής ενός εγγράφου, πολύ χαμηλό κόστος συστημάτων και διαδικασιών διαχείρισης και φυσικά ελάχιστο χρόνο ελέγχου της γνησιότητας κάθε διακριβωμένου, μέσω της υπηρεσίας εγγράφου από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Συνεπώς γίνεται κατανοητό ότι μέσω της πλατφόρμας Blockchain διασφαλίζεται απολύτως η γνησιότητα του εγγράφου, διατηρώντας στο ακέραιο όλες τις πιστοποιημένες συνθήκες που επέτρεψαν την έκδοσή του και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει στόχο να συμβάλει με δράσεις καινοτομίας στην Δυτική Μακεδονία, αλλά και να αποτελέσει πρωτοπόρο ακαδημαϊκό ίδρυμα στη νέα επανάσταση της τεχνολογίας blockchain.

Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία NewCo Α.Ε. Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει επενδύσει σε σύγχρονα συστήματα πληροφορικής και έχει ολοκληρώσει ανάλογα έργα, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες τεχνολογίες Blockchain.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!