Κωτσιδης Στέφανος
Κωτσιδης Στέφανος

Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας

Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τη Μεγάλη Παναγιά Σαμαρίνας επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Απασχόλησης, Γιώργος Βαβλιάρας με τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Γρεβενών, Αθανάσιο Φωλίνα και Αγροτικής Ανάπτυξης, Λάμπρο Χατζηζήση.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Eleni xondromatidou

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 3.153.645 ευρώ (με Φ.Π.Α.). Δικαιούχος είναι η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπ. Πολιτισμού.

 

Παράλληλα, υλοποιούνται υποέργα από τη Διεύθυνση Συντήρησης του Υπ. Πολιτισμού και από την ΕΦΑ Γρεβενών που αφορούν στη συντήρηση τοιχογραφιών, λίθινων αρχιτεκτονικών μελών και ξυλόγλυπτων. Ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία Δημητρειος Α.Ε.- Ηλ. Γιαννούκας & ΣΙΑ Ε.Ε.

 

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σαμαρίνας Ιωάννης Λυγούρας, η προϊσταμένη της ΕΦΑ Γρεβενών, Σόνια Δημάκη καθώς και η πολιτικός μηχανικός και υπηρ. στέλεχος του Υπ. Πολιτισμού, Ευαγγελία Λούπου. Στο έργο απασχολούνται περίπου 15 άτομα, εργατοτεχνίτες, συντηρητές, αρχαιολόγοι και μηχανικοί. Το έργο παρά τις δυσχέρειες που αντιμετώπισε, λόγω και των καιρικών συνθηκών στην περιοχή, βαίνει προς ολοκλήρωση τους προσεχείς μήνες.

 

Η Μεγάλη Παναγιά «αποκαλύπτεται» σε όλη της το μεγαλείο. Το μοναδικό αυτό μνημείο είναι χτισμένο στις αρχές του 19ου αι. και εμφανίζει εξαιρετικής τέχνης αγιογραφίες, και ξυλόγλυπτα. Περίφημοι άλλωστε είναι οι αγιογράφοι της Σαμαρίνας με τη χαρακτηριστική τεχνοτροπία τους.

 

Οι Αντιπεριφερειάρχες συνομίλησαν με κατοίκους του χωριού οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους για τις εργασίες στο μνημείο, έναν ναό με τον όποιο υπάρχει συναισθηματική σύνδεση.

Από τα τέλη του έτους, το μνημείο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να το θαυμάσουν.

Η Περιφερειακή αρχή, συστηματικά αποκαθιστά, διασώζει και αναδεικνύει τα μνημεία πολιτισμού με στόχο να καταστεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θρησκευτικός και πολιτιστικός προορισμός.

 

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το έργο «Αποκατάσταση & Αντισεισμική προστασία του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου «Μεγάλη Παναγιά» στη Σαμαρίνα Γρεβενών επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Βαβλιάρας

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

H Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας… - Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η σχετική Ημερίδα στο Διοικητήριο Γρεβενών.  

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ποιόν θα ψηφίζατε για Περιφερειάρχη;

Loading ... Loading ...