Σύλλογος διδασκόντων 3ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας: Συλλυπητήριο Μήνυμα

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΦΙΛΟ

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΦΙΛΟ

 

 

 

Αγαπημένε μου φίλε,

 

η αλήθεια είναι πως είναι δυσβάστακτο να πεις αντίο, σε έναν τόσο ξεχωριστό άνθρωπο, με σπάνιο ήθος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

 

Λένε, ότι σε αυτές τις κορυφαίες ανθρώπινες στιγμές ,οι άνθρωποι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον εκλιπόντα. Για τον ΣΆΒΒΑ όμως, αυτό δεν ισχύει,γιατί και εν ζωή όλος ο κόσμος που τον γνώριζε  μιλούσε κυριολεκτικά με θαυμασμό,  για το ήθος του,τον ακέραιο χαρακτήρα του το χαμόγελό του. Τα λόγια όμως είναι φτωχά, ώστε να καλύψουν το μεγάλο κενό που δημιουργεί η απουσία σου. Γιατί κανείς από εμάς,που σε  γνωρίσαμε ,δεν μπορεί να δεχτεί  και αδυνατεί να πιστέψει ότι ΕΣΎ,μια αστείρευτη πηγή ζωντάνιας, ανεξάντλητης ενέργειας ,θετικής σκέψης, χαράς θα άφηνες πίσω σου τόσο ξαφνικά, αυτό το ΚΕΝΌ και μεγάλη έκπληξη και μεγάλο πόνο, που προκάλεσε το άγγελμα του τραγικού σου θανάτου. Ήσουν αγαπητός, σε όλους ευγενής ,ευγενικός χαμογελαστός, πάντα με τον καλό λόγο και ποτέ δεν έλεγες κακό λόγο για κανέναν. Άνθρωπος ,γλυκύτατος, ήρεμος, νηφάλιος, αγωνιστής στην ΖΩΉ ,πάλευες εδώ και πολλά χρόνια, με υπερηφάνεια, στάθηκες όρθιος και με αξιοπρέπεια, με την επάρατη νόσο  τον καρκίνο, ώσπου ήρθε ακόμη πιο δυνατή ασθένεια ο covid 19 ,να σου κάνει την μεγάλη ζημιά, που δεν μπόρεσαν να σου κάνουν οι καρκίνοι ,γιατί δεν ήταν μόνο ΕΝΑΣ. Δεν τα κατάφερες φίλε μου, αγωνίστηκες, ήσουν μαχητής, μέχρι τελευταία και όλοι λέγαμε και πάλι θα νικήσεις αλλά… αγαπούσες την ζωή, ήθελες να ζήσεις για πολύ ακόμη και τώρα που ήρθε στον κόσμο το εγγονάκι σου, από την αγαπημένη σου κόρη την Μαρία που τόσα χρονιά περίμενες και προσδοκούσες , να έρθει με αγωνία και χαρά.

 

Κόλλησες με τον covid 19 ,όντας εμβολιασμένος τριπλά, άλλα τα εμβόλια  δεν μπόρεσαν τελικά να ανταπεξέλθουν  τα υποκείμενα νοσήματα σου.Ελεγες και να κολλήσω θα πάρω μονοκλωνικά αντισώματα, άλλα δεν ήξερες φίλε μου ότι αυτά  τα χορηγούσαν μόνο σε ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ,ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ,ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ,ΤΕΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ..Εσύ ήσουν ένας κοινός θνητός, ένας απλός πολίτης , παρ όλες τις ενέργειες  και προσπάθειες που κάναμε να τα πάρεις, έκλεισε λέει η πλατφόρμα για το μονοκλωνικά, τελευταία στιγμή και ας ανήκες στους  ανοσοκατασταλμένους   ασθενείς. Γιατί άραγε? Εσύ έπρεπε να πάρεις από τους πρώτους αν όχι ο πρώτος  να πάρεις αυτά τα μονοκλωνικά.

 

Ήσουν σπάνιος, χαρισματικός ,γλυκός, καλόκαρδος ,τιμούσες την φιλία και είμαι ευτυχής που σε είχα φίλο, μεγαλόψυχος ευγενικός , με λίγα λόγια ήσουν ΜΙΑ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΉ ΑΓΚΑΛΙΆ για όλους μας. Να σαι σίγουρος φίλε μου, ότι φεύγεις  από αυτόν τον μάταιο κόσμο και αφήνεις πίσω σου, ανεξίτηλα αποτυπώματα καλοσύνης ,σπάνιου ήθους ,δοτικότητας που θα μας συντροφευόσουν και πάντα θα κρατάει ζωντανή την παρουσία σου ,στις μνήμες όλων μας. Σήμερα δεν κλαίμε γιατί εσύ φεύγεις, κλαίμε γιατί μείναμε μόνοι μας, χωρίς εσένα. Πιο λίγοι και φτωχότεροι. Σήμερα φίλε μου χωρίζουμε και το κοινό μας ταξίδι  έχει φτάσει στο τέλος του.

 

Καλό ταξίδι στις γειτονιές του Παραδείσου που σήμερα μεταναστεύεις και να μας κοιτάς από εκεί ψηλά  να μας χαμογελάς με το φωτεινό σου χαμόγελο .

 

ΚΑΛΟ  ΤΑΞΙΔΙ ……..ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ….ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ…..

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΦΙΛΟ

Σε ευχαριστώ για όλα αγαπημένε μου, ακριβέ μου φίλε ΣΑΒΒΑ!!!!

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΔΗΣ

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.