Πτολεμαΐδα: Πρωτοφανής η ζήτηση στα αντιγριπικά εμβόλια

Πτολεμαΐδα: Πρωτοφανής η ζήτηση στα αντιγριπικά εμβόλια

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Άνευ προηγουμένου» ήταν φέτος η ζήτηση στα Αντιγριπικά εμβόλια, και στα φαρμακεία του Ν. Κοζάνης, λόγω της αύξησης του αριθμού πληθυσμιακών ομάδων, που λόγω κορονοϊού έσπευσαν, να προμηθευτούν το εμβόλιο για να αποφευχθούν επιπλοκές στην υγεία τους με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί «σχετική έλλειψη».

Σήμερα έχει καλυφθεί το 80% των αντιγριπικών εμβολίων, που είχαν παραγγείλει τα φαρμακεία  εξυπηρετώντας τις  ανάγκες εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων, θεωρώντας, ότι έχουν καλυφθεί. Όπως αναφέρει το μέλος του Δ Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, «τα φάρμακα προπαραγγέλλονται από τον Μάρτιο-Απρίλιο του προηγούμενου έτους,  χωρίς στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών, με βάση την κατανάλωση της προηγούμενης αντίστοιχης περιόδου και κάτι παραπάνω, γιατί όλο και περισσότερα άτομα ζητούν το αντιγριπικό εμβόλιο. Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται, να παραληφθεί και το υπόλοιπο 20% των εμβολίων προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού.»

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida