Πτολεμαΐδα: Nα «σπάσουν» τα υπεράριθμα τμήματα μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Πτολεμαΐδα: Nα «σπάσουν» τα υπεράριθμα τμήματα μαθητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, λόγω covid-19, στα δύο από τα τρία Γενικά Λύκεια Πτολεμαΐδας εγκυμονεί το γεγονός των υπεράριθμων τμημάτων, 27 μαθητές σε κάθε τμήμα, και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εορδαίας-ΕΛΜΕ, Ανδρόνικο Ταργοντσίδη, θα έπρεπε, είτε το Υπουργείο Παιδείας είτε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας να είχαν «σπάσει» ήδη τα τμήματα. Βέβαια στην περίπτωση αυτή θα υπήρχαν πρόσθετες ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, αλλά προέχει η υγεία των μαθητών, γι’ αυτό και είναι ανάγκη η δημιουργία μικρότερων και ευέλικτων τμημάτων ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις. «Υπάρχουν χώροι για να στεγάσουν περισσότερα τμήματα στα ΓΕΛ, ας διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για προσλήψεις καθηγητών, ενώ το 90% των καθηγητών στην περιοχή έχει εμβολιαστεί όταν ο πανελλαδικός μ.ο. των εμβολιασθέντων συναδέλφων μας είναι στο 80%».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει ο κ. Ταργοντσίδης, στα χέρια των Διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης έφθασαν αιτήσεις γονέων και κηδεμόνων που ζητούν να μη φορούν  τα παιδιά τους υποχρεωτικά μάσκα όλες τις ώρες που παραμένουν στο σχολείο αλλά να επιτρέπεται η παραμονή και η κυκλοφορία τους χωρίς αυτές, όπως και να απέχουν από κάθε ιατρική πράξη.

Σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις καθηγητών, το ποσοστό κυμαίνεται στο 10% και παρατηρούνται ειδικότερα στο Ειδικό Ενιαίο Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο, στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, και στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο.

 Μαίρη Κεσκιλίδου

Κοινοποιήστε το άρθρο