ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : ΟΧΙ στα 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για τις κατεδαφίσεις των κτιρίων της πρώην ΑΕΒΑΛ

ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : ΟΧΙ στα 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για τις κατεδαφίσεις των κτιρίων της πρώην ΑΕΒΑΛ, XΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : ΟΧΙ στα 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για τις κατεδαφίσεις των κτιρίων της πρώην ΑΕΒΑΛ, XΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ όπως ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ο Δήμαρχος κ. Πλακεντάς. ( Τα χρήματα δεν εξασφαλίστηκαν ακόμη)

 

ΜΕΙΖΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : 

ΟΧΙ στα 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για τις κατεδαφίσεις των κτιρίων της πρώην ΑΕΒΑΛ  ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ όπως ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ο Δήμαρχος  κ.Πλακεντάς.  ( Τα χρήματα δεν εξασφαλίστηκαν ακόμη)

Στη συνεδρίαση του Δημοτ.Συμβουλίου Εορδαίας (8.4.2022) Η επικεφαλής κ.Τερζοπουλου εκφράζοντας την παράταξη , ΕΚΑΝΕ ΣΥΣΤΑΣΗ στον Δημαρχο κ.Πλακεντα ν αποφύγει την απευθείας ανάθεση η άλλως διαπραγμάτευση γιατί το ποσό των 7 επτά εκατομμυρίων ευρώ  είναι πολύ μεγάλο και η κατεδαφιση των κτιρίων της πρώην ΑΕΒΑΛ πρεπει να γίνει κανονικά με ΑΝΟΙΚΤΟ ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό που όπως είπε,  είναι ο μόνος διαγωνισμός  που εξασφαλίζει διαφάνεια και ασφάλεια δικαίου.
Ο κ.Πλακεντάς πρότεινε να συμμετέχει και η αντιπολιτευση στην διαπραγμάτευση με τον εργολάβο ,  πράγμα που αρνήθηκε ρητά η κ.Τερζοπούλου.
Η εξυγίανση και η απορρύπανση του χώρου της πρώην ΑΕΒΑΛ είναι επιβεβλημένη για να υπάρξει προσέλκυση επιχειρήσεων και για να δημιουργηθούν  θέσεις εργασίας, αλλά ” οι κατεδαφισεις ” είναι μόνον η αρχή.
Να σημειώσουμε οτι: α) Στην ανωτέρω συζήτηση ο κ.Ταιριδης διαμαρτυρηθηκε έντονα διότι στην σχετική με το ανωτέρω θέμα απόφαση  του Δ.Σ του ΒΙΟΠΑ εμφανίζεται ΑΠΩΝ ενώ ουδέποτε καλέστηκε και ο Δημαρχος παρουσίασε την αποστολη προσκλησης στο  email  –  (terzoath@yahoo.gr) της επικεφαλής δηλαδή, που δεν έφτασε ΠΟΤΕ , γιατί ακριβώς δεν υφίσταται τέτοιο email ,αλλά το terzoath@gmail.com.
β)  επίσης  η συζήτηση της ανωτέρω εργολαβίας  των   7 εκατ.ευρω  χωρίς ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό   πυροδότησε αντιδρασεις με συνέπεια να διαπληκτιστούν ο κ. Καραβασίλης με τον εμπειροτατο αυτοδιοικητικό  κ.Χρυσανθο Ταιριδη  .
 
Η επικεφαλής
Αθηνα Τερζοπούλου

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.