Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης δρομολογεί σύμφωνα με πληροφορίες του Open τη θέσπιση κινήτρου σε αναισθησιολόγους, ύψους 250 ευρώ, για εφημερίες σε νοσοκομεία εκτός Αθηνών, και αντίστοιχη δυνατότητα, για ένα εξάμηνο, και σε ιδιώτες αναισθησιολόγους, να μπορούν να κάνουν εφημερίες στο ΕΣΥ με 250 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή και το Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο έχουν μείνει χωρίς αναισθησιολόγο, το μεν νοσοκομείο της Κοζάνης για 10 μέρες, της Πτολεμαΐδας για 16 μέρες. Το Μαμάτσειο αγωνίστηκε να λειτουργήσει την ΜΕΘ και έμεινε χωρίς την πιο σημαντική ειδικότητα για το 1/3 του Οκτωβρίου και το Μποσοδάσκειο που θεωρείται και νοσοκομείο αναφοράς δεν έχει αναισθησιολόγο για τις μισές μέρες του μήνα.

Με τρεις μόνο ιδιώτες αναισθησιολόγους σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα καλύπτονται οριακά οι ανάγκες των κλινικών, οπότε δεν τρέφουμε ελπίδες να μπουν στο ΕΣΥ. Το να έρθει αναισθησιολόγος από την Αθήνα στην επαρχία επίσης δεν φαίνεται τόσο εφικτό, διότι δεν θα την προτιμήσει.

Η τροπολογία ακούγεται αρχικά καλή , αλλά γεγονός είναι ότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι και τίθεται πλέον θέμα αγοράς -ζήτησης. Αν δεν κατευθυνθούν από τις ιατρικές ΄σχολές στην αναιοσθησιολογία μόνιμα θα υπάρχουν προβλήματα και τα 250 άρια δεν θα λύνουν το πρόβλημα. Η έλλειψη οράματος επίσης θα στέλνεις τους γιατρούς μας στο εξωτερικό και εμείς θα αναζητούμε κίνητρα να τους κρατήσουμε με τους Έλληνες γιατρούς να διαπρέπουν στα μήκη και πλάτη της γης.

 

 

 

 

Ιωάννα Παπαδημητρίου-prlogos.gr