Κοζάνη / Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περιοχή ζητεί ο Παύλος Πολάκης

Κοζάνη / Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περιοχή ζητεί ο Παύλος Πολάκης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας κυρίως από τον Νοέμβριο και μετά, άσκησε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στο kozani.tv.

«Υπάρχουν λύσεις, χρειάζεται όμως πολιτική βούληση την οποία δεν έχει η κυβέρνηση. Η Π.Ε. Κοζάνης χρειάζεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης» τόνισε συγκεκριμένα για την περιοχή, η οποία είναι η μοναδική στην οποία δεν έχει ανοίξει το λιανεμπόριο εξαιτίας των ιδιαίτερα επιβαρυμένων επιδημιολογικών δεδομένων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκτίμησε ότι η εικόνα στην Κοζάνη οφείλεται κυρίως στο ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε αυστηρό έλεγχο και επιτήρηση στους μεγάλους εργασιακούς και εργοστασιακούς χώρους, κυρίως του ιδιωτικού τομέα.

«Χρειάζεται οργανωμένη μαζική, καθολική, υγειονομική επιτήρηση με δωρεάν μοριακά τεστ υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ και όχι τραπεζάκια στις πλατείες» ανέφερε. «Στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στους εργασιακούς χώρους θα έπρεπε να γίνει οργανωμένα επιδημιολογική επιτήρηση για να δεις πού είναι οι φωλιές της μετάδοσης. Και εκεί να απομονώσεις, εκεί να κλείσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ που έχει μετατραπεί σε σύστημα μίας νόσου. Κατήγγειλε δε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική της αβλεψία – όπως είπε – να μην φέρνει εκτός από τα εμβόλια και τις νέες θεραπείες των μονοκλωνικών αντισωμάτων, που θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. «Είναι εγκληματικό να ξέρεις ότι από τους 78 που πέθαναν σήμερα, οι 40 θα μπορούσαν να έχουν γλυτώσει και αυτοί να συνεχίζουν να μην τα φέρνουν» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι οι θεραπείες αυτές έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε ότι χρειάζεται και ευρύτατο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων στρωμάτων, μετά από μήνες lockdown. Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

.avgi.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida