Εορδαία: Kατοχυρώθηκε η διοικητική και εκλογική αυτοτέλεια Κομάνου και Μαυροπηγής

Εορδαία: Kατοχυρώθηκε η διοικητική και εκλογική αυτοτέλεια Κομάνου και Μαυροπηγής

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εορδαία: Kατοχυρώθηκε η διοικητική και εκλογική αυτοτέλεια Κομάνου και Μαυροπηγής

 

Τη δυνατότητα να εκλέξουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές τα Κοινοτικά τους Συμβούλια έχουν, μετά την κατοχύρωση, μέσω νομοθετικής ρύθμισης για τη διοικητική και εκλογική τους αυτοτέλεια, οι Κοινότητες Κομάνου και Μαυροπηγής.

 

Ο Νόμος ψηφίστηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και προβλέπει, ότι ο πληθυσμός για τις εν λόγω Κοινότητες, όπως αυτές υφίστανται πριν από τη μετεγκατάσταση τους για την εφαρμογή του άρθρου 4 του ν.4804/2021, είναι αυτός που εμφανίζεται στους οικείους εκλογικούς καταλόγους όπως ισχύει σήμερα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Εορδαίας, η εξέλιξη αυτή  προήλθε ύστερα από ζήτημα που προέκυψε με αφορμή την απογραφή του 2021 από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, για να ακολουθήσουν σειρά επαφών του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη καθώς και του Υφυπουργού Μεταφορών – Βουλευτή του Νομού Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Εν συνεχεία έγινε σύσκεψη στο Δήμο Εορδαίας παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με τη συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης ενώ καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο πρώην Πρόεδρος Βασίλης Τσιώτσιας.

 

 

 

 

Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida