Εορδαία: Κάτω από 50% η κίνηση στα ξενοδοχεία – Γεμάτοι οι παραδοσιακοί ξενώνες

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εορδαία: Κάτω από 50% η κίνηση στα ξενοδοχεία – Γεμάτοι οι παραδοσιακοί ξενώνες.

Διπλή η ανάγνωση σχετικά με την κίνηση της Πρωτοχρονιάς στα καταλύματα της Εορδαίας, με τους υπευθύνους ξενοδοχειακών μονάδων στην Πτολεμαΐδα να κάνουν λόγο για ακυρώσεις, λόγω των νέων υγειονομικών μέτρων που υπολογίζονται, συγκριτικά με τα Χριστούγεννα, σε υψηλά επίπεδα, ενώ ιδιοκτήτες παραδοσιακών ξενώνων στη Δυτική Εορδαία δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι.

H έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, η απαγόρευση της μουσικής, η ματαίωση του ρεβεγιόν, όπως και όλων των τοπικών εθίμων, φαίνεται ότι «χτύπησαν» τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, όπου οι ακυρώσεις κυμάνθηκαν από 50% έως και 90% με τις απώλειες στον τζίρο να είναι σημαντικές.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ν. Κοζάνης, Ιάκωβος Παντελίδης, αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών και ζητά την άμεση επιδότηση της θέρμανσης, όπως και να «πάνε πίσω» κατά 2-3 μήνες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους.

Στον αντίποδα, ξενώνες στη Βλάστη κατέγραψαν πληρότητα της τάξης του 70%, που θα επεκταθεί μέχρι και την εορτή των Θεοφανείων, ενώ στο Εμπόριο, όπου οι περισσότεροι επισκέπτες ταξίδεψαν από νησιώτικες περιοχές με χρόνο παραμονής τις 4-5 ημέρες, όλα τα δωμάτια ήταν κατειλημμένα.           Μαίρη Κεσκιλίδου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida