Εορδαία- Ασπράγκαθου: Δεν υποβλήθηκαν σε τεστ Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

Εορδαία- Ασπράγκαθου: Δεν υποβλήθηκαν σε τεστ Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Αναπάντητες έμειναν οι προτάσεις  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας, όπως «υπάρξει προτεραιότητα στους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τους εκπαιδευτικούς πριν από την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας», με αποτέλεσμα και σύμφωνα με την Πρόεδρο Κατερίνα Ασπράγκαθου, οι εκπαιδευτικοί της Εορδαίας να μην υποβληθούν σε τεστ.

Στις προτάσεις του Συλλόγου προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, που απεστάλησαν την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρεται ακόμη η αναγκαιότητα «διενέργειας συχνών και επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, εφόσον τα Σχολεία είναι ανοιχτά».

Όπως μας μετέφερε η κ. Ασπράγκαθου δεν ενημερώθηκε κανένας εκπαιδευτικός από την περιοχή για να υποβληθεί στη διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων, και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν, εντός της τρέχουσας  εβδομάδας, όλοι οι συνάδελφοι της να κάνουν τεστ, για να λειτουργήσουν τα Σχολεία με όρους Υγιεινής και Ασφάλειας, σε μία «περιοχή όπου το επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, παραμένει υψηλό και βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα»

 Μαίρη Κεσκιλίδου

 

Κοινοποιήστε το άρθρο