Αθηνά Τερζοπούλου :Ερωτήματα στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή

Αθηνά Τερζοπούλου :Ερωτήματα στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Αθηνά Τερζοπούλου :Ερωτήματα στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή

Αθηνά Τερζοπούλου :Ερωτήματα στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με αφορμή την επίσκεψη του στην περιοχή

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ

Σας καλωσορίζουμε στην άλλοτε ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας.  Πιστεύουμε  πως είμαστε ικανοί και άξιοι και πάλι να δημιουργήσουμε ,στεκόμενοι  όρθιοι,  σε πείσμα  των κοσμογονικών αλλαγών που κτυπούν και την δική μας πόρτα.
Η κλιματική αλλαγή και η πανδημία που είναι παιδί της, είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που βιώνει σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα και είμαστε απ αυτούς που το έχουμε πλήρως συνειδητοποιήσει.
Είστε ένας σύγχρονος Πρωθυπουργός , ακομπλεξάριστος μεγαλοαστός , διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης.
Γνωρίζουμε όλα τα προγράμματα,  τις αποφάσεις του Υπουργικό Συμβουλίου καθώς και όλα τα χρηματοδοτικα εργαλεία που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΠΔΕ , το Ταμείο Ανάκαμψης και το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης , για μια ομαλότερη μετάβαση της λιγνιτικής περιοχής μας σε απολιγνιτοποίηση.
Δεν δεχόμαστε και είναι πολύ υποτιμητικό για εμάς να θεωρούμε τους ανθρώπους της περιοχής μας  πειραματόζωα,  λυπούμαστε πολύ γι αυτό και για όσους το εκστομίζουν.
Ωστόσο με αφορμή την σημερινή σας επίσκεψη για την απολιγνιτοποίηση  έχουμε κάποια εύλογα ερωτήματα να σας θέσουμε και αναμένουμε την απάντησή σας.
1. Γιατί η   V μονάδα Πτολεμαιδας , που στοίχισε 1,5 δισεκ.ευρω και πλέον καθώς επίσης και η 5η μονάδα του Αγ.Δημητρίου στην οποία γίνεται πολυδάπανη αποθείωση ,  πρέπει να κλείσουν το αργότερο  μέχρι το 2028?  Όταν είναι συμφωνημένο να είναι μηδενικό το λιγνιτικό  αποτύπωμα το 2050?
2. Το κράτος έχει ή  δεν έχει συνέχεια; Όταν το 2013  η Γεν.συνέλευση και το Δ.Σ της ΔΕΗ αποφάσιζαν ότι η κατασκευή της  V λιγνιτικής μονάδας είναι στρατηγική επιλογή , γιατί σήμερα αποφασίστηκε  να λειτουργήσει με φυσικό αέριο, το οποίο μάλιστα είναι και αυτό ορυκτό καύσιμο αλλά εισαγόμενο;
3.Η λειτουργία των ανωτέρω λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα επιδεινώσει  αποδεδειγμένα την παγκόσμια  κλιματική αλλαγή;
Έχουμε βεβαία την πεποίθηση, παρ όλο τον ορυμαγδό των προτάσεων και των προγραμμάτων που καταρτίζει η Κυβέρνηση σας , ότι δεν προλαβαίνουμε να χρησιμοποιήσουμε τα επόμενα δεκα πεντε (15) χρόνια ούτε τεχνογνωσία ούτε καινοτομίες. Πολύ δε περισσότερο η Κοινωνία των πολιτών δεν μπορεί ακόμη να κατανοήσει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται, όπως το κλείσιμο όλων των λιγνιτικων μονάδων, για να προλάβουμε ακραία καιρικά φαινόμενα .
Απαιτείται  οπωσδήποτε ένας περιβαλλοντικός μετασχηματισμός ,αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για ν ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, που εμείς δεν τις πετροβολούμε.
Σας ζητούμε να μας τον δώσετε , παρατείνοντας την λειτουργία των λιγνιτικών μας μονάδων (  V μονάδα Πτολεμαιδας και 5η Αγ.Δημητρίου) για 15 τουλάχιστον χρόνια ακόμη.
Πτολεμαιδα 25.11.2021
Για την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Εορδαίας
Αθηνά Τερζοπούλου

Δείτε Επίσης

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 8ο Διεθνές Συνέδριο, για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες SafeGreece 2021 on-line. - Η τοποθέτηση-χαιρετισμός Δημάρχου (βίντεο)
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 8ο Διεθνές Συνέδριο, για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες SafeGreece 2021 on-line. – Η τοποθέτηση-χαιρετισμός Δημάρχου (βίντεο)

Ο Δήμος Εορδαίας συμμετείχε ως συνδιοργανωτής στο 8ο Διεθνές Συνέδριο, για την Πολιτική Προστασία και τις Νέες Τεχνολογίες SafeGreece 2021 on–line.     Ο Δήμος Εορδαίας μετά από πρόσκληση του Προέδρου SafeGreece

Διαβάστε περισσότερα »
eordaialive.com: 2η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» του Δήμου Εορδαίας για την εξασφάλιση επάρκειας αίματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

eordaialive.com: 2η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» του Δήμου Εορδαίας για την εξασφάλιση επάρκειας αίματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου (βίντεο)

2η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» του Δήμου Εορδαίας για την εξασφάλιση επάρκειας αίματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Ο Δήμος Εορδαίας μέσω του Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα »
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΠΌΛΟΙΠΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Δ ΑΝΑΡΑΧΗΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΠΌΛΟΙΠΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Δ ΑΝΑΡΑΧΗΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΥΠΌΛΟΙΠΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Δ ΑΝΑΡΑΧΗΣ   Στα πλαίσια προγραμματισμένων εργασιών καθαρισμού των δεξαμενών υδροδότησης, από τα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Εορδαίας, σε συνεργασία με την

Διαβάστε περισσότερα »
Δήμος Εορδαίας: Μήνυμα για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δήμος Εορδαίας: Μήνυμα για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Δήμος Εορδαίας: Μήνυμα για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε

Διαβάστε περισσότερα »
eordaialive.com: Σε σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την περιοχή αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας - Τι είπε στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (βίντεο)
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

eordaialive.com: Σε σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την περιοχή αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας – Τι είπε στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (βίντεο)

eordaialive.com: Σε σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την περιοχή αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας – Τι είπε στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα .   Δείτε το βίντεο του eordaialive.com    

Διαβάστε περισσότερα »
Αλέξης Τσίπρας από την Πτολεμαΐδα : H περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κινδυνεύει αν δεν πάρουμε μέτρα άμεσα να γίνει μια μαύρη κηλίδα στο χάρτη (βίντεο) 
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ

eordaialive.com: Αλέξης Τσίπρας από την Πτολεμαΐδα : H περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κινδυνεύει αν δεν πάρουμε μέτρα άμεσα να γίνει μια μαύρη κηλίδα στο χάρτη (βίντεο) 

Αλέξης Τσίπρας από την Πτολεμαΐδα : H περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας κινδυνεύει αν δεν πάρουμε μέτρα άμεσα να γίνει μια μαύρη κηλίδα στο χάρτη   Τι είπε στη συνάντηση με

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida