Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πτολεμαΐδα: Σε αναζήτηση ψηφιακών δράσεων οι πολιτιστικοί φορείς

Στη νέα ψηφιακή πολιτιστική τους ταυτότητα καλούνται να προχωρήσουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και οργανισμοί στην Πτολεμαΐδα και στην περιοχή της Εορδαίας, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες προβληματίζονται για τη βιωσιμότητα και το μέλλον τους, στο νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί από τον εγκλεισμό, λόγω της πανδημίας. Η επικείμενη έλευση του Δεκέμβρη με τις δεκάδες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν στην περιοχή κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η διαπίστωση ότι «θα αργήσει αρκετά η πλήρης κανονικότητα σε ότι αφορά τον πολιτισμό», προκαλεί συζητήσεις σε ολόκληρη την περιοχή, για την υλοποίηση σειράς ψηφιακών δράσεων που θα επιχειρήσουν να καλύψουν τα κενά που παρατηρούνται, από τις «κλειστές πόρτες» των πολιτιστικών συλλόγων και των χώρων πολιτισμού. Εκπρόσωποι των ίδιων των πολιτιστικών συλλόγων ωστόσο, στην περιοχή της Εορδαίας, αναφέρουν ότι «υπολείπονται σημαντικά στην ψηφιακή τεχνολογία και στις στοιχειώδες υποδομές, όπως και στην εκπαίδευση –όπου χρειάζεται- του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να προχωρήσουν στην ψηφιακή μετάβαση για την επιτυχή οργάνωση ψηφιακών πολιτιστικών δράσεων που θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται η στήριξη αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου Εορδαίας, ενώ όπως τονίζεται «ξεκίνησε και μία καταγραφή του πολιτιστικού δυναμικού και του συνολικού αποθέματος που υπάρχει στην Πτολεμαΐδα και στην ευρύτερη περιοχή». Σε κάθε περίπτωση η πανδημία επιταχύνει την ψηφιακή μετάβαση, για την υλοποίηση εναλλακτικών τρόπων πολιτιστικής παραγωγής και πρόσβασης, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών μέσων, την ανάπτυξη ψηφιακού πολιτιστικού υλικού της περιοχής που θα είναι προσβάσιμο και από τα Α.μ.Ε.Α, αλλά και με τη διοργάνωση διαδικτυακών μαθημάτων σε επιμέρους πολιτιστικές μορφές και δραστηριότητες. ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Στη νέα ψηφιακή πολιτιστική τους ταυτότητα καλούνται να  προχωρήσουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και οργανισμοί  στην Πτολεμαΐδα και στην περιοχή της Εορδαίας, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες προβληματίζονται για τη βιωσιμότητα και το μέλλον τους, στο νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί από τον εγκλεισμό, λόγω της πανδημίας.

Η  επικείμενη έλευση του Δεκέμβρη με τις δεκάδες εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονταν στην περιοχή κατά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η διαπίστωση ότι «θα  αργήσει αρκετά η πλήρης κανονικότητα σε ότι αφορά τον πολιτισμό», προκαλεί συζητήσεις σε ολόκληρη την περιοχή, για την υλοποίηση σειράς ψηφιακών δράσεων που θα επιχειρήσουν να καλύψουν τα κενά που παρατηρούνται, από τις «κλειστές  πόρτες» των πολιτιστικών συλλόγων και των χώρων πολιτισμού.

Εκπρόσωποι των ίδιων των πολιτιστικών συλλόγων ωστόσο, στην περιοχή της Εορδαίας, αναφέρουν ότι «υπολείπονται σημαντικά  στην ψηφιακή τεχνολογία και στις στοιχειώδες υποδομές, όπως και στην εκπαίδευση –όπου χρειάζεται- του αναγκαίου ανθρώπινου  δυναμικού, ώστε να προχωρήσουν στην ψηφιακή μετάβαση για την επιτυχή οργάνωση ψηφιακών πολιτιστικών δράσεων που θα ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες των κατοίκων.

eordaialive

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται η στήριξη  αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή του  Δήμου Εορδαίας, ενώ όπως τονίζεται  «ξεκίνησε και μία καταγραφή του πολιτιστικού δυναμικού και του συνολικού  αποθέματος που υπάρχει στην Πτολεμαΐδα  και στην ευρύτερη περιοχή».

Σε κάθε περίπτωση η πανδημία επιταχύνει την ψηφιακή μετάβαση, για την υλοποίηση εναλλακτικών τρόπων πολιτιστικής παραγωγής και πρόσβασης, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών μέσων, την ανάπτυξη ψηφιακού πολιτιστικού υλικού της περιοχής που θα είναι προσβάσιμο και από τα Α.μ.Ε.Α, αλλά και με τη διοργάνωση  διαδικτυακών μαθημάτων σε επιμέρους πολιτιστικές μορφές και δραστηριότητες.

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida