ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Αυλαία για το IMμF 2022 σε εννέα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Αυλαία για το IMμF 2022 σε εννέα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ: Αυλαία για το IMμF 2022 σε εννέα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

 

Αυλαία για το IMμF 2022 σε εννέα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

«Μικρός» Κινηματογράφος σε ζωντανή σύνδεση

Το IMμF 2022 προσέφερε στο κοινό των εννέα πόλεων του φετινού του δικτύου την ευκαιρία να απολαύσουν  μοναδικές ταινίες μικρού μήκους και να επιλέξουν τις αγαπημένες τους.  Το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, οι αίθουσες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Παρίσι και Κοπεγχάγη γέμισαν με θεατές που, αφού παρακολούθησαν ταυτόχρονα  τις δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους από Έλληνες δημιουργούς, ψήφισαν την αγαπημένη τους. Η ταινία του Αλέξη Χατζηγιάννη “Να τους διαβάσω ποιήματα” αναδείχθηκε για φέτος η αγαπημένη ταινία του Micro μ συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στη ζωντανή ψηφοφορία των θεατών και κατακτώντας την πρώτη θέση στις οκτώ από τις εννέα πόλεις.

Η κατάταξη των αποτελεσμάτων, έπειτα από την καταμέτρηση των ψήφων διαμορφώθηκε ως εξής:

Αγαπημένη ταινία  «Να τους διαβάσω ποιήματα» του Αλέξη Χατζηγιάννη

2η Αγαπημένη Ταινία  «Rain Dogs» του Παναγιώτη Χαλακατεβάκη

3η Αγαπημένη Ταινία  «Tzitzipongo» του Παύλου Σηφάκη

Ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ταινίες «Το Τελευταίο Ταξίδι» του Στηβ Κρικρή και η ταινία «Meetings» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

 

Η Αγαπημένη Ταινία του IMμF2022 , «Να τους διαβάσω ποιήματα», αφηγείται τη συνάντηση ενός νταλικέρη και ενός ποιητή που γνωρίζονται σε ένα μπαρ και ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι που τους οδηγεί σε μια παράδοξη και επικίνδυνη βραδιά ποίησης στη μέση του πουθενά. Τους δύο βασικούς ρόλους της ταινίας ερμηνεύουν με υποδειγματικό τρόπο Ο Γιώργος Κάτσης και  Δημήτρης Καπετανάκος.

Στην Πτολεμαΐδα, η κατάταξη ήταν:

  1. «Να τους διαβάσω ποιήματα» του Αλέξη Χατζηγιάννη
  2. «RainDogs» του Παναγιώτη Χαλακατεβάκη
  3. «Tzitzipongo» του Παύλου Σηφάκη σε ισοψηφία με το «Nexting» της Κορίνας Λογοθέτη

 

Η ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ ευχαριστεί θερμά τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτό το κινηματογραφικό γεγονός, καθώς και το Δημοτικό Ωδείο για την άψογη φιλοξενία.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 13ο IMμF

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!